bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Trabzon'da Eğitim-öğretimde Son Durum Değerlendirmesi

GENEL

Trabzon Milli Eğitim İl Müdürü Tamer Kıbaç, bu seneki LYS Türkiye sıralamasında kendi puan türlerine göre ilk bine giren 99 öğrenci olduğunu belirterek geçen yıla oranla daha başarılı olduklarını söyledi.Bu yıl LYS’da soruların...

Trabzon Milli Eğitim İl Müdürü Tamer Kıbaç, bu seneki LYS Türkiye sıralamasında kendi puan türlerine göre ilk bine giren 99 öğrenci olduğunu belirterek geçen yıla oranla daha başarılı olduklarını söyledi.

Bu yıl LYS’da soruların zorluk derecesine göre Türkiye ortalamasında 26 puanlık bir düşüş yaşandığını belirten Kırbaç, “LYS’de bu yıl Türkiye ortalamasında her puan türlerinde ortalama 26 puanlık bir düşüş oldu. Bu da soruların bir parça zorluk derecesinden kaynaklandı. Yani soruların zorluk derecesi yüksekti çocuklar daha fazla zorlandı bu sene. Türkiye ortalamasındaki düşüşe rağmen bizim Türkçe Sosyal (TS) dediğimiz puan türünde geçen seneden yüksek puanımız. 20012’de il ortalamasında 195, bu sene 197. Türkçe, matematik ™ geçen sene 188 iken bu sene 189. Türkiye ortalamasında düşüşe rağmen bizim ortalamamızı muhafaza edip 1 puan üstünde tutabilmişiz. Matematik Fen (M.F) puanında da Türkiye ortalamasının yarısı kadar bir düşüş var, yani M.F puanında Türkiye ortalamasında 26 puanlık bir düşüş var, bizde ise 13 puanlık bir düşüş var. Bunun dışında bütün puan ortalamalarına göre Türkiye sıralamasında kendi puan türlerine göre ilk bine giren 99 öğrencimiz var” dedi.

"4+4+4'DE SORUN YOK"

4+4+4 konusunda gerekli çalışmaları yaptıkları ve bu konuda sorun yaşamadiklerini ifade eden Kırbaç “ 4+4+4 sorun yok. 4+4+4 ile ilgili bakanlığımız bu sene bizden bağımsız ilkokul ve ortaokulları bağımsız hale getirebilecek bir çalışma istedi. Geçen yıl eğitim öğretim yılı başlarken kademeli geçiş öngürülmüştü. Ancak öğretmen ve öğrenci hareketliliği göz önüne alınarak bu sene tümden geçişin sağlanması istendi. Yani ilkokul, ortaokul belirlenen okullar arasında öğretmen ve öğrencilerin tümden nakillerini gerçekleştirilmesi, öğretmenlerin kadrolarıyla geçişleri tamamlanmak istenmişti. Bizde bu çalışmayı yaptık. Öğretmenlerimizin branşlarına göre atamalarını yaptık. Öğrencilerin yeni okullarına nakillerini yapıyoruz. Yeni açılan okullarımızı ilkokul yada ortaokul olarak açıyoruz. Yani okullarımızı bağımsız olarak açıyoruz. Trabzon merkezde bu sene 3 tane yeni imam hatip ortaokulu hizmete giriyor. Zafer ilkokulu ile Cengiz Topel İlkokulu kapanıyor. Zafer İlkokulu özel eğitime dönüştü. Cengiz Topel İlkokulu da Meslek Lisesi'ne dönüştü” şeklinde konuştu.

"DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENİNE İHTİYAÇ VAR"

Yeni eğitim öğretim sezonunda çeşitli branşlarda 650 öğretmene ihtiyaç olduğunu, geçen sene 485 öğretmenin atandığını belirten Kırbaç, “Geçen sene 485 öğretmen atanmıştı. Bunların çoğu köylere olmuştu. En fazla ihtiyaç duyduğumuz branşların başında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce, okul öncesi, zihinsel engelli sınıf öğretmeni geliyor. En az ihtiyaç ise matematik öğretmeni olurken 241 tane değişik branşlarda öğretmen fazlalığımız var. Örneğin resim öğretmeni 51 tane, fizik öğretmeni 18 gibi. Ayrıca bu sene öğrenci azalması nedeniyle hem merkez hem ilçelerde, daha çok ilçelerimizdeki birleştirilmiş sınıflı okulları kapatarak öğrencileri taşımalı eğitime dahil ediyoruz” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.