bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Trabzon’da Altın İşlemeli Kuran-ı Kerim İçin Kent Müzesi Kuruluyor

GENEL

Paha biçilmez hattatlık sanatının son örneklerinden , büyük çoğunluğu Trabzonlu hattatlar tarafından hazırlanan el yazması, altın süslemeli, asırlık Kur’an-ı Kerim için Trabzon’da kent müzesi kuruluyor.Trabzon Kent Müzesi Projesi...

Paha biçilmez hattatlık sanatının son örneklerinden , büyük çoğunluğu Trabzonlu hattatlar tarafından hazırlanan el yazması, altın süslemeli, asırlık Kur’an-ı Kerim için Trabzon’da kent müzesi kuruluyor.

Trabzon Kent Müzesi Projesi için ilk protokol Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında imzalandı. TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım'ın yanı sıra TTSO Genel Sekreter Hakan Gürhan, Proje Ofis Koordinatörü Ümit Orhan ve Uzman Seda Erbiçer imza törene katıldı.

Hacısalihoğlu, çalışmanın Trabzon ve bölgedeki tarihi eser niteliğinde olan eserlerin sergilenmesi ve müze şeklinde halka sunulması üzerine bir proje olduğunu söyledi. Hacısalihoğlu, "Bununla ilgili Trabzon Ticaret ve Sanayi Odamızın elinde bulunan yaklaşık 150 parça eser ki bunlardan 500 yıllık eserler de var. Bunların hazırlanacak olan bir sergi salonunda müze statüsüne uygun bir şekilde halka sunulmasını sağlayacağız. Bununla ilgili Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansımız bize destek vermiştir. Ajansımızın başta genel sekreteri olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Şehir, bölge ve ülke adına güzel önemli bir protokol ortaya çıkaracağız. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım'da hayırlı olması temennisinde bulunduğu proje ile Trabzon ve Bölgenin ilk kent müzesini kazanmış olduğunu söyledi.

Asırlık Kur’an-ı Kerim, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir süre önce koruma altına alınmıştı. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteğinde Trabzon Kent Müzesi'nde halka ziyaretine açılacak olan tarihi eserler yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı olacak yeni bir kültür ve turizm destinasyonu hayata geçirilecek.

Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait 16. ve 18. yüzyıl döneminden kalan, büyük çoğunluğu Kur’an-ı Kerim, Fıkıh Kitapları, İcazetname, Risaleler, gibi çeşitli kaplardan oluşan El Yazmaları, Hat Levhaları yanında Madeni Eserler, Gümüş ve İslemeli Hokka ve Divitler oluşturulacak Trabzon Kent Müzesi'nde halka ve ziyaretçilere açılacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.