bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Tgf: "türk Gazeteciler Derhal Serbest Bırakılmalı"

GENEL

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Mısır’da gözaltına alınan Türk gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.Sertel, yaptığı yazılı açıklamada Star Haber muhabiri Murat Uslu ve kameraman Zafer Karakaş,...

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Mısır’da gözaltına alınan Türk gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Sertel, yaptığı yazılı açıklamada Star Haber muhabiri Murat Uslu ve kameraman Zafer Karakaş, A Haber muhabiri Fatih Er ve kameraman Tufan Güzelgün’ün görevleri başında gözaltına alındığını vurgulayarak, Türk Dışişleri Bakanlığı ve Kahire Büyükelçiliği başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kişileri göreve çağırdı. Sertel, “Türk meslektaşlarımızla ilgili olarak Mısır’dan bugün peş peşe gelen gözaltı haberleri bizleri endişelendirdi. Zor şartlar altında görevini yapmaya çalışan meslektaşlarımızın gözaltına alınması, kendilerinin veya ekipmanlarının herhangi bir şekilde zarar görmesi asla kabul edilemez. Başta Türk Dışişleri Bakanlığı ve Kahire Büyükelçiliği olmak üzere tüm yetkililer meslektaşlarımızın bir an önce serbest kalması için girişimlerini hızlandırmalıdırlar. Mısır’da görev yapan diğer meslektaşlarımızın da can güvenlikleri sağlanmalı ve gerekirse Mısır’daki yetkililere ‘gazetecinin hiçbir olayda taraf olmadığı ve yalnızca kamuoyunu aydınlatmak adına görev gördüğü’ bir kez daha hatırlatılmalıdır” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.