bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Tatlıcılarda Bayram Baklavası Yoğunluğu

GENEL

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla, tatlıcılarda bayram baklavası yoğunluğu yaşanıyor.Tatlı satışlarının Ramazan ayının gelmesiyle birlikte arttığına dikkat çeken tatlıcı esnafı Hayrullah Yaşar, “Mübarek Ramazan ayında tatlı...

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla, tatlıcılarda bayram baklavası yoğunluğu yaşanıyor.

Tatlı satışlarının Ramazan ayının gelmesiyle birlikte arttığına dikkat çeken tatlıcı esnafı Hayrullah Yaşar, “Mübarek Ramazan ayında tatlı satışlarımızda güzel bir artış oldu. Yaklaşan Ramazan Bayramı sebebiyle, bayram tatlısı için vatandaşımız şimdiden sipariş vermeye başladı” dedi.

Ramazan Bayramı için şu ana kadar 200 tepsi baklava siparişi aldığını ifade eden baklava ustası Yaşar, “Ramazan’da çok şükür işlerimizde artış oldu. Yaklaşan Ramazan Bayramı sebebiyle vatandaşlarımız baklava siparişi veriyor. Şu ana kadar yaklaşık 200 tepsi baklava siparişi aldık. Kırklareli halkı genellikle cevizli baklavayı tercih ediyor. Cevizli baklava kadar çok talep görmese de fıstıklı baklava siparişi de alıyoruz. Eskiden kadınlar evlerinde baklava yapıyorlardı, şimdi ise tatlıcıları tercih ediyorlar. Çünkü evde yapması zahmetli ve kıvamı tutturmak zor ama bizim kıvamı tutturamama gibi bir durumumuz söz konusu değil” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.