bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

“taş Atma Bisiklete Bin”. Siirt Polisi Maddi Durumu İyi Olmayan 50 Öğrenciye Bisiklet Aldı

GENEL

Siirt Emniyet Müdürlüğü çocuk Şubesi Müdürlüğü maddi durumu iyi olmayan 50 çocuğa bisiklet aldı.Çocuk şubesi Müdürlüğünde düzenlenen törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında...

Siirt Emniyet Müdürlüğü çocuk Şubesi Müdürlüğü maddi durumu iyi olmayan 50 çocuğa bisiklet aldı.

Çocuk şubesi Müdürlüğünde düzenlenen törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilimizde bulunan çocuk ve gençleri topluma kazandıracak önemli projelerin hayata geçtiğini söyledi.

10 kız öğrenci ailesine 10 ay boyunca gıda yardımı yapıldığını ifade eden Ekizoğlu, konuşmasında şunları söyledi, “Ramazan ayı içerisinde maddi durumu iyi olmayan 100 aileye ramazan paketi dağıtımı yapılacaktır. ‘Bir Dile Bin Olsun Bin Dile Yol Olsun’ projesi ile Evren Mahallesi ve çevresinde farklı okullarda eğitim gören 12-16 yaş arası 10 öğrenciye 28 Haziran ile 11 Ağustos tarihleri arasında 40 gün süreli resim kursu faaliyeti yürütülmektedir. Aynı şekilde 10 öğrenciye kurs ile ilgili 10 adet bağlama alınarak 28 Haziran ile 28 Ocak 2014 tarihleri arasında 180 gün süreli bağlama kursu faaliyeti yürütülmektedir. Ayrıca, Umut Yıldızı projesi kapsamında Çocuk Şube Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile 13 öğrenciye “Saça geçici şekil verme” kursuna en kısa sürede başlanacaktır. Bugün ise Çocuk Şube Müdürlüğümüzce yürütülen proje ile maddi durumu iyi olmayan 12- 16 yaş grubunda bulunan 50 çocuğu da 50 Adet bisiklet verildi. Amacımız maddi durumu iyi olmayan bu çocukları toplumdan soyutlaştırmadan imkanlar çerçevesinde hem sosyal hem de kültürel projelerle kendilerine yardımcı olmaktır, bu anlamda polis ile öğrenci arasındaki bağların güçlendirilmesini çok önemsiyoruz.”

İlk kez bisiklete bineceğini ifade eden bir kız öğrenci, “En büyük hayalim bisiklete binmekti. Maddi durumumuz iyi olmadığı için babam bisiklet alamıyordu. Geçen hafta Polis amcaların bisiklet verileceğini duydum, ancak önce inanmadım, bugün benim gibi 50 kişiye bisiklet verildi, çok mutluyum. Polis amcalara çok teşekkür ediyorum.”diye ifade etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.