bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Tarım İşçisi Çocuklar 50 Derece Sıcakta Çalışıyor

GENEL

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç ederek Adana'ya gelen tarım işçilerinin çocukları, nemle birlikte 50 dereceye varan sıcakta 30-35 lira yevmiye almak için 12 saat çalışıyor.Çukurova'nın bereketli topraklarına ekmek parası için göç...

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç ederek Adana'ya gelen tarım işçilerinin çocukları, nemle birlikte 50 dereceye varan sıcakta 30-35 lira yevmiye almak için 12 saat çalışıyor.

Çukurova'nın bereketli topraklarına ekmek parası için göç eden Doğu ve Güneydoğu Anadolulu tarım işçileri, aşırı sıcaklarda bile tarlada çalışıyor. Göçle gelen aileler nemle birlikte Temmuz ayında 50 dereceye varan sıcakta 12 saat tarlada çalışmak zorunda kalıyor. 30-35 lira yevmiye ile çalışan tarım işçileri yanlarında çocuklarını getirerek, onları da sıcakta çalıştırıyor. Sabah saat 05.00'den akşam saat 17.00'ye kadar Çukurova'nın kavurucu sıcağında çalışan tarım işçisi çocuklar, bir hayli zorlanıyor. Sıcaktan yüzlerinin yanmaması için eşarp ile kapatan çoğu çocuk tarım işçilerinin hemen hemen hepsi, mecbur oldukları için çalıştığını dile getiriyor. Yer fıstığı tarlasında otları çapalayan tarım işçisi çocuklar yüzlerce dönüm arazide güneşin kavurucu sıcaklığına rağmen, çalışmaya devam ediyor.

Tarlada çalışmak zorunda kalan Çiğdem Yıldız (18), ailesine bakabilmek için okulu bırakıp tarlada çalıştığını belirterek, “Bu sıcakta çalışmak rezillik bence. 35 lira için sabahtan akşama kadar çalışıyoruz. Sıcakta çalışmak çok zor oluyor. Yüzümüz yanmasın diye eşarpla yüzümüzü kapatıyoruz, o zaman daha zor oluyor” dedi.

Ayşe Yıldız (14) ise, sıcakta çalışmanın çok zor olduğunu ancak buna mecbur olduklarını belirterek, “Borcumuzu ödemek için çalışıyoruz. 14 yaşındayım, sabah beşten akşam beşe kadar çalışıyorum. Çalışırken belimiz ağrıyor, sıcaktan kafamız ağrıyor. Biraz yoruluyoruz ama çalışmaya mecburuz” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.