bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Tarihi Kılıç, Bafra Müzesi’ne Teslim Edildi

GENEL

Samsun’un Bafra ilçesinde 125 yıllık, 64 santim uzunluğunda özel yapım bir kılıç, Bafra Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne hibe edildi.Bafra'nın köklü ailelerinden İdris Erhan, Nesli Şen ve Binnaz Topyıldız kardeşler, aile büyüklerinden...

Samsun’un Bafra ilçesinde 125 yıllık, 64 santim uzunluğunda özel yapım bir kılıç, Bafra Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne hibe edildi.


Bafra'nın köklü ailelerinden İdris Erhan, Nesli Şen ve Binnaz Topyıldız kardeşler, aile büyüklerinden yadigar kalan yaklaşık 125 yıllık tarihi kılıcı Bafra Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne hibe etti. Bafra Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi sorumlusu Nazım Çakıroğlu kendilerine teşekkür ederek, "Müzemize hibe edilen tüm eserler esasında tüm Bafralılara büyük bir hediyedir. Geçmişi günümüze bağlayan ve geleceğe ışık tutan, kültürel ve sanatsal mirasımızın korunmasına manevi duyarlılığın arttırılmasına katkı sağlayan müzelerimize karşı büyük sorumluluklarımız bulunmaktadır. Müze ailesine katılan tarihe tanıklık etmiş nadide eserlerimizin müze teşhir salonlarında sağlıklı bir şekilde korunarak yarınlara ulaştırılması bizim görevimizdir. Bu konuda duyarlı olan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.