bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Suud Kralı'nın Başaşçısı Rize’de Arap Turistlere Ramazan Ayı'nda Hizmet Verecek

GENEL

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz El Suud’un Türk aşçısı artık Rize’ye ziyarete gelen Arap Turistler'e hizmet verecek.Doğu Karadeniz Bölgesi’ne son yılların en yoğun Arap turist akını yaşanırken, turizm tesisleri kendilerini...

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz El Suud’un Türk aşçısı artık Rize’ye ziyarete gelen Arap Turistler'e hizmet verecek.

Doğu Karadeniz Bölgesi’ne son yılların en yoğun Arap turist akını yaşanırken, turizm tesisleri kendilerini Arap kültürüne göre yeniliyor. Ramazan ayını Rize’de geçirmeyi planlayan Araplar şimdiden otellerde yerlerini ayırtırken, Ramazan ayında Arap misafirlerine Arap damak tadına özel menü sunmaya hazırlanan İkizdere İlçesi’ndeki Ridos Termal Otel ilginç bir çalışmaya imza attı. Ridos Termal Otel, Suudi Arabistan’dan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz El Suud’un Türk aşçısını Rize’ye getirdi.

Kralın Türk aşçısı Celal Değerli, bir çok Arap ülkesinde aşçı olarak çalışırken, 1981-1982 yıllarında ise şuan ki Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz El Suud’un 3. Sarayında baş aşçı olarak görev yaptı. Kralın prensliği döneminde aşçılığı yapan Değerli, Arap yemek kültürünü çok iyi bildiğini belirterek Arap turistlere yönelik menüler üzerinde çalıştığını sözlerine ekledi.

Değerli, “Bir çok yerde çalıştım. 1981-82 yıllarından şu anki kralın, prens olduğu dönem 3. Sarayında baş aşçı olarak görev yaptım. Bu dönem içerisinde zaman zaman aynı ortamda bulunduk” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.