bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Suriye'ye 2 Milyon 675 Bin Lira Tutarında İlaç Yardımı

GENEL

Kendilerine yeryüzü doktorları isimin veren bir grup Suriye'ye 2 milyon 675 bin 960 lira tutarında bir TIR ilaç yardımı yaptı.Yeryüzü Doktorları, Suriye'de yaklaşık 3 yıldır süren iç savaş nedeniyle zor durumda olan insanlara ilaç yardımı...

Kendilerine yeryüzü doktorları isimin veren bir grup Suriye'ye 2 milyon 675 bin 960 lira tutarında bir TIR ilaç yardımı yaptı.

Yeryüzü Doktorları, Suriye'de yaklaşık 3 yıldır süren iç savaş nedeniyle zor durumda olan insanlara ilaç yardımı yapmaya devam ediyor. Bir TIR yaklaşık 2 milyon 675 bin 960 TL değerinde ilacı Suriye’ye gönderen Yeryüzü Doktorları'nın iç savaş çıktığından bu yana bölgeye ulaştırılan tıbbi malzeme 22 milyon TL’ye ulaştı. Suriye'deki çatışmalardan en çok etkilenen alanlardan biri de sağlık sektörü. Suriye genelinde bulunan toplam 45 kamu hastanesinden yüzde 57'si hasarlı, yüzde 36'sı da kullanılamaz durumda. Çatışmalar üçüncü yılını doldururken temel sağlık sisteminin çöktüğü, ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısının had safhada olduğu Suriye tıbbi yardım bekliyor.

Neutec Chem’in bağışladığı ilaçlar Yeryüzü Doktorları’nın Hatay Yayladağı’nda ücretsiz olarak hizmet veren sağlık istasyonuna, istasyonun içerisinde yer alan Yeryüzü Doktorları Eczanesi’ne ve Suriye içerisindeki hastanelere gönderilecek.

Yeryüzü Doktorları bu kalıcı sağlık çözümlerine ek olarak Suriye için yürüttüğü projeler kapsamında ateşli silahlarla yaralananlara yerinde ve anında müdahale edilebilmesi için içerisinde 73 kalem cerrahi malzeme bulunan, 22 kilogram ağırlığında ve bir ekibin bir bölgede günde 3 ameliyat gerçekleştirmesini mümkün kılan çantalar hazırlayarak Suriye içerisinde dağıttı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.