bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Sevdiği İçin Müslüman Oldu

GENEL

Giresun’un Görele ilçesinde yaşayan Latif Arı (40) ile evlenen Ukraynalı gelin Ievgenia Marchenko (32) kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.İstanbul’da özel bir fabrikada çalışan ve iş için gittiği Ukrayna’da Ievgenia ile tanışan...

Giresun’un Görele ilçesinde yaşayan Latif Arı (40) ile evlenen Ukraynalı gelin Ievgenia Marchenko (32) kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

İstanbul’da özel bir fabrikada çalışan ve iş için gittiği Ukrayna’da Ievgenia ile tanışan Latif Arı, evlenme kararı aldı. Ailelerinin de onayı ile resmi nikahla evlenmeye karar veren Ukraynalı gelin Ievgenia Marchenko, Müslüman olmak için Görele İlçe Müftülüğü'ne başvurdu. Görele Müftüsü İsa Kaynak’ın da hazır bulunduğu ihtida töreniyle Kelime-i Şehadet getiren Ukraynalı gelin Ievgenia, müslüman oldu.

İlçe Müftüsü İsa Kaynak, ihtida töreninde yaptığı konuşmada, “Barış anlamına gelen İslam semavi dinlerin ortak adıdır. İslamiyette sadece Peygamber efendimize ve Kur’an-ı Kerime inanmak yeterli değildir. Aynı zamanda bütün peygamberlere ve semavi dinlere inanma mecburiyeti vardır. Bu bizim inancımızda imanın hükümleri arasında yer alır, dolayısıyla İslam’la şereflenen bu hanım efendi aslında kendi fıtratını yani yaratılışının gereğini yerine getirmiştir. Cenabı Mevlam bu hanımefendinin geçmiş günahlarını bağışlamıştır. Şu an o günahsız ve tertemizdir. Elverir ki bundan sonra İslami hayatına kir bulaştırmasın” dedi.

Hürrem adını alan Ukraynalı gelin, "Kendi isteğimle evlenmek, yine kendi isteğimle Müslüman olmak istedim. Latif’i çok seviyorum. Hem mutluluğu hem de şaşkınlığı bir arada yaşıyorum. Müslüman olduğum için çok mutluyum" dedi.

İlçe müftülüğünde Arı ailesinin de bulunduğu törende Ukraynalı geline Müftü İsa Kaynak ihtida belgesini vererek Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.