bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Sbs'nin Tek Devlet Okulu Birincisi Söke’den

GENEL

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan SBS sonuçlarına göre, 16 birinci arasında yer alan Sökeli Lara Özden, tek devlet okulu öğrencisi olarak büyük bir başarıya imza attı.Söke Vakıfbank İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencisi...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan SBS sonuçlarına göre, 16 birinci arasında yer alan Sökeli Lara Özden, tek devlet okulu öğrencisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Söke Vakıfbank İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencisi Lara Özden, SBS’de 100 sorunun tamamını doğru yapıp 500 tam puan aldı. Lara Özden, Türkiye birincileri içerisinde tek devlet okulu öğrencisi olmasıyla dikkat çekti. Lara Özden başarısını çalışmayı sevmesine, öğretmenlerine bol soru sormasına ve dersleri dışında keman çalmasına borçlu olduğunu söyledi. Lara Özden, Söke’de Avukat çift Gülcem ve Sadettin Özden’in kızı. Lara Özden’in ayrıca Söke Sınav Dershanesi öğrencisi olduğu öğrenildi.

Dersleri iyi takip etmenin yanı sıra çok kitap okumanın faydasını gördüğünü söyleyen şampiyon öğrenci Lara Özden; “Sonuç benim için sürpriz olmadı. Sınav sonrası yaptığım kontrollerde bu sonucu bekliyordum” dedi. Boş zamanlarında keman çalarak dinlendiğini söyleyen Lara Özden “İleride sayısal alanda başarılı olabileceğim fen liselerini ya da Galatasaray Lisesini tercih etmek düşüncesindeyim” diye konuştu.

Devlet okulu mezunu olarak bu derece elde etmekten de ayrıca gurur duyduğunu ifade eden Lara Özden; şunları söyledi: “Devlet okulunda okuyorsanız özel okulların seviyesine ulaşmak için daha çok çalışmanız gerekir. Bende bunu gerçekleştirdiğim için mutluyum”

Çocukları Lara ile gurur duyduklarını söyleyen anne Gülcem ve baba Sadettin Özden ise, kızları Lara’dan bu başarıyı beklediklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Bu başarıyı bekliyorduk, zira kızımız düzenli bir ders çalışma programı içindeydi. Biz ona hiçbir zaman ders çalışması için bir şey söylemiyorduk. Bu gurur Aydın’ın ve Sökemizin gururu oldu.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.