bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Sbs Şampiyonunun Hayali 'doktor' Olmak

GENEL

Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) 500 tam puan alarak Konya’nın gururu olan Emir Hıfsı Öztoprak, Robert Koleji’ne gitmek istediğini belirterek, hayalinin anne ve babası gibi doktor olmak olduğunu söyledi.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından...

Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) 500 tam puan alarak Konya’nın gururu olan Emir Hıfsı Öztoprak, Robert Koleji’ne gitmek istediğini belirterek, hayalinin anne ve babası gibi doktor olmak olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan SBS sonuçlarına göre Konya Özel Diltaş Ortaokulu öğrencisi Emir Hıfsı Öztoprak, tüm sorulara cevap vererek 500 tam puan alan 16 Türkiye şampiyonundan biri oldu. Tüm sorulara doğru cevap vermenin yanı sıra 6-7 ve 8. sınıf yıl sonu notu 100 tam puan olan Öztoprak, 4 yıldır gittiği dershanede düzenlenen basın toplantısında kameralar karşısına geçti. Dershanenin Kurucu Müdürü Teoman Yılmaz, "Dün akşamdan itibaren ulusal basında da, Milli Eğitim’in sitesinde de öğrencimiz için bizler de Konya’ya böyle bir öğrenci kazandırdığımız için gururluyuz. Bizi izleyen ve bizde okuyacak arkadaşlara şunu çok açık yüreklilikle söylüyorum; çok çalışmak önemli değil, önemli olan düzenli ve disiplin içerisinde istikrarlı bir şekilde çalışmak başarıyı getirecektir” dedi.

Dershanenin kurucularından Ömer Cücük ise, “Biz öğrencimizi özellikle ileriye dönük bu planlı ve programlı çalışmasından ve bu zamana kadar getirmiş olduğu başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Biz öncelikle Konya’mızın çocuğu olan bu çocuğumuzun ailesini, okulunu ve 5 senedir istikrarlı bir şekilde yanımızda durarak Konya birinciliğini, aynı zamanda Türkiye birinciliğini kazanan bu öğrencimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“SINAVA 4. SINIFTAN BERİ HAZIRLANIYORUM”

Rahat bir sene geçirdiğini ifade eden SBS Türkiye birincilerinden Emir Hıfsı Öztoprak da, “Bunun için mutluyum. Zaten sınavım da beklediğimden daha iyi geçti. Aileme ve hocalarıma minnettarım. Düzenli ve devamlı çalıştım. Birinci olmayı bekliyordum, çünkü yıllardır birinciliğim vardı. İleride doktor olmak istiyorum. Annem ve babam doktor olduğu için istiyorum” şeklinde konuştu.

Öztoprak, “Sürekli hazırlık içerisindeydim. Uzun zamandır ailemin de desteği var. Bana arkadaşlarım da destek oldular. Bu sınava 4. sınıftan beri hazırlanıyorum. Robet Koleji’ni düşünüyorum fakat ortada net bir şey yok” ifadelerini kullandı.

SBS Türkiye birincisi Emir’in annesi Şükran Öztoprak ise, çok mutlu ve gururlu olduğunu kaydederek, “Benim için oğlum Türkiye birincisi değil, dünya birincisidir. İnşallah sağlıklı ve başarılı bir şekilde hayat boyunca bizi gururlu kılar. Öğretmenlerine, arkadaşlarına, herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Heyecanlıyız. Çünkü Türkiye birincilikleri olan bir öğrenciydi. Sınavı da iyi geçmişti. Böyle bir birinciliği bekliyorduk, sürpriz olmadı bize. Çocuğumun çalışma süreci güzeldi, sıkıntılı değildi. Düzenli ve verimli çalışıyordu” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından dershane yönetimi tarafından SBS Türkiye birincisi Emir Hıfsı Öztoprak'a şerit halinde altın takılarak, başarılarından dolayı plaket verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.