bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Sbs Birincisi Adalet Binici: “umarım Bölgedeki Kız Öğrencilere Örnek Olurum"

GENEL

Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) 700 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer alan Silopi Atatürk Ortaokulu öğrencisi Adalet Binici, zor şartlar altında geçimini sağlayan ailesinin fedakarlığını boşa çıkarmamanın kendisini mutlu...

Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) 700 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer alan Silopi Atatürk Ortaokulu öğrencisi Adalet Binici, zor şartlar altında geçimini sağlayan ailesinin fedakarlığını boşa çıkarmamanın kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Umarım bölgedeki kız öğrencilere örnek olurum" dedi.

Silopi Atatürk Ortaokulu öğrencisi Adalet Binici, SBS’de 700 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. Eğitim gördüğü Silopi Fem Dershanesi müdürü ile birlikte basının karşısına çıkan Binici, başarısının diğer kız öğrencilere örnek olmasını istediğini ifade ederek, başarısını disiplinli bir şekilde çalışmasına bağladı. Zor şartlarda okuduğunu anlatan Binici, “Kalabalık bir ailenin çocuğuyum. Babam çok zor şartlar altında geçimimizi sağlamaya çalışıyor. Ailemin bu fedakarlığını boşa çıkarmamam beni mutlu etti. Özellikle eğitimimde dershanemin bana sahip çıkması, elimden tutması, benden desteğini eksik etmemesi bu başarımdaki en büyük etken oldu. Çok çalıştım, disiplinli bir şekilde gayret ettim. Bol bol kitap okudum. Kız öğrencilerin zor şartlar altında okutulduğu, eğitim seviyesinin düşük olduğu bir yerden dershanemin desteğiyle Türkiye birincisi olmak beni gururlandırdı. Umarım bölgedeki kız öğrencilere örnek olurum" diye konuştu.

Fem Dershanesi Müdürü İsmail Aykut ise, sonucun kendileri için gurur vesilesi olduğunu ifade ederek, "Bu sonuç hepimiz için bir gurur vesilesi, çok mutluyuz. Malumunuz bölgenin eğitim seviyesinin düşük olduğu, kız öğrencilerin zor şartlar altında okutulduğu bir yerden bu başarının çıkması ayrı bir değer diye düşünüyoruz. 2013 LYS sonuçlarında da şubemizden Şırnak 1.’sinin kız öğrenci olması, Adalet Binici'nin Türkiye 1.’si olarak başarı elde etmesi bölgedeki kız öğrencilerine ve ailelerine örnek olur, mesaj olur inşallah. Biz de Fem Dershanesi ve Anafen Dershanesi olarak eğitim kadromuzla, doküman kalitemizle ve rehberlik hizmetimizle bölgemize ve çocuklarımıza eğitim yönüyle destek olmaya çalışıyoruz. Ben kızımızı, ailesini ve öğretmenlerimizi ve destek olan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Kamyon şoförlüğü yapan Adalet Binici'nin babası İbrahim Binici, kızının Türkiye birincisi olmasından dolayı gururlandığını söyledi. Binici, "Kızım sürekli ders çalışıyordu. Bazen kendisine yat dememize rağmen yatmayıp ders çalışıyordu. Hepimiz ona büyük destek verdik. O da bizleri çok sevdirdi" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.