bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Şarköylü İşletmeçiler Ramazan Ayının Gelmesiyle Birlikte Turizmde Durgunluk Olduğunu Belirtti

GENEL

Şarköylü işletmeciler Ramazan ayının gelmesiyle birlikte turizm faaliyetlerinde durgunluk olduğunu söyledi.Sahiller boş kaldığı Şarköy esnaf ve işletmeciler işlerinin azaldığını belirtti. Ramazan öncesi sezona iyi başladıklarını belirten...

Şarköylü işletmeciler Ramazan ayının gelmesiyle birlikte turizm faaliyetlerinde durgunluk olduğunu söyledi.

Sahiller boş kaldığı Şarköy esnaf ve işletmeciler işlerinin azaldığını belirtti. Ramazan öncesi sezona iyi başladıklarını belirten Sohbet Motel’in işletmecisi Cüneyt Keresteci; “Ramazanın başlamasıyla birlikte yoğunluk düştü. Doluluk oranımız yüzde 60’a düştü, biz de Ramazan ayı boyunca fiyat indirimine gittik.” diye konuştu.

Şarköy-İstanbul arası otobüs işletmeciliği yapan Caner Özel ; “Şarköy-İstanbul arası karşılıklı yarım saatte bir sefer yapıyorduk, şu an bir saatte bir sefer yapıyoruz. Otobüslerimiz yüzde 70 oranında yolcu kaybına uğradı. Araçlarımız dolu giderken, şimdi 10-15 kişi ile gidip geliyoruz. Bayramdan sonra yeniden hareket olacağını umuyoruz.” şeklinde konuştu

Öğretmen emeklisi pansiyon işletmecisi Müberra Başer , “Sezona iyi başlamıştık, doluluk oranımız memnuniyet vericiydi. Doluluk oranımız yüzde 90’dan, 40’a düştü. Fiyatlarımızı yarı yarıya düşürdük, sezonumuz çok kısa, bayram ve sonrasından umutluyuz” dedi.

Sahilde çay bahçesi işletmesinde yönetici olarak çalışan Gülerman Çetin, “On gün önceye kadar işlerimiz çok güzeldi, yüzde yüz doluluk oranından, yüzde onlara düştük. Biz de çare olarak Ramazan ayı boyunca, iftar sonrası ekstra canlı müzik yapmaya başladık. Ramazan eğlencesi düzenleyerek işlerimizi artırmak istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

İşletmeciler Ramazan sonrasu turizm faaliyetlerinin hareketleneceğini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.