bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Şampiyonun Hukuk Zaferi

GENEL

Avrupa Gençler Güneş Şampiyonu olduktan sonra müteahhitlik yapmaya başlayan Mehmet Toğal, şirket ortağı tarafından 8 milyon TL. dolandırıldı. Toğal, 4 yıldır verdiği hukuk mücadelesini sonunda kazandı.Avrupa Gençler Güneş Şampiyonu...

Avrupa Gençler Güneş Şampiyonu olduktan sonra müteahhitlik yapmaya başlayan Mehmet Toğal, şirket ortağı tarafından 8 milyon TL. dolandırıldı. Toğal, 4 yıldır verdiği hukuk mücadelesini sonunda kazandı.

Avrupa Gençler Güneş Şampiyonu olduktan sonra müteahhitlik yapmaya başlayan Mehmet Toğal, başta TOKİ olmak üzere bir çok toplu konutun yapımına imza attı. İzmir'den sonra Antalya'da İngiliz evlerinin yapımı için anlaştığı şirket ortağı tarafından 8 milyon TL.dolandırılan Toğal soluğu mahkemede aldı. Villaların yapımında çalışan 380 işcinin 6 aylık maaşını, malzeme paralarını ve kendi parasını alabilmek için İngilizlere satılmak üzere olan 54 adet lüks villaya tedbir koyduran Mehmet Toğal, 4 yıldır verdiği hukuk mücadelesini sonunda kazandı. Ortakların arasında yaşanan alacak verecek davası yüzünden villaların satışını üstlenen İngiliz emlakçılar, satış için kapora aldıkları kendi vatandaşlarına karşı zor duruma düşmüşlerdi. Yargının bu kararı, İngiliz emlakçılarını da sevindirdi. Eski şampiyon, alacağına karşılık tedbir koydurduğu İngiliz evlerini tamamlayıp satışını yapacak. Şampiyon, hem kendi parasını tahsil edecek, hem de mağdur olan emlakçıların ücretlerini ödeyecek.

ORTAĞINDAN DARBE YEDİ

Aynı yerde bulunan ve tamamlanan İngiliz villaların bir kısmı satıldığını, ortağı ile 58 adet villaların bir yıl içinde tamamlama konusunda anlaştıklarını belirten Mehmet Toğal, "İnşaat bitme aşamasına gelince ortağımın gerçek yüzü ortaya çıktı. 54 adet lüks villadan 4 tanesini İngilizlere sattı. Bana verdiği çekler karşılıksız çıktı. Yanımda çalıştırdığım çok sayıda işçiye ve mal aldığım kişilere para ödeyemez duruma geldim. Samimiyetten uzak olan ve 8 milyon TL'yi ödemeyen ortağım sadece beni değil bir çok kişiyi perişan etti. Alacağıma karşılık villaların tamamına tedbir kararı konulmasını talep ettim. Mahkeme de bu başvurumuzu haklı buldu ve tedbir kararı koydurdu" dedi.

4 YIL SONUNDA HUKUK ZAFERİ

Ortağı ile adamları tarafından dolandırılan Mehmet Toğal, 4 yıldır verdiği hukuk mücadelesini kazandı. Mehmet Toğal'ı haklı bulan mahkeme, alacağına karşılık villaların tümünü Mehmet Toğal'a devretti. Davayı kazandığı takdirde herkesin hakkını alacağını belirten Mehmet Toğal, "Ortağım ile şirket kurduk ve Nirvana projesinin yapımına başladık. Ortağım beni 8 milyon TL., 40 İngilizleri de 10 milyon TL. dolandırdı. Ortağımın bu tutumu yüzünden yıllarca işçilerime para ödeyemedim. Davayı 4 yıl sonra kazandık. Ben bu davayı sadece kendi adıma değil, mağdur olan İngiliz vatandaşların adına da sürdürdüm. Kapora veren İngilizler'in alacaklarını son kuruşuna kadar ödeyeceğim. Kimsenin hakkı kalmayacak. Villaların yapımını da en kısa sürede tamamlayacağız" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.