bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Şahinbey Belediyesi, Lys Birincisine Otomobil Hediye Etti

GENEL

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi, 2013 LYS il birincisi Emine Bilsin’e otomobil hediye etti.Gaziantep Valiliği Toplantı Salonu’nda yapılan araba teslim törenine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı...

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi, 2013 LYS il birincisi Emine Bilsin’e otomobil hediye etti.

Gaziantep Valiliği Toplantı Salonu’nda yapılan araba teslim törenine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, LYS Gaziantep Birincisi Emine Bilsin ve ailesi katıldı.

Emine Bilsin’i LYS Gaziantep İl Birincisi olduğundan dolayı tebrik eden Gaziantep Valisi Erdal Ata, “Öncelikle LYS sınavında Gaziantep il birincisi olan Emine Bilsin’i tebrik ediyorum. Hem ailesini hem de onu yetiştiren öğretmenlerini de kutluyorum, tebrik ediyorum. 2013 yılı üniversite sınav sonuçları açıklandığında ilimizde LYS’de 9 bin 555 öğrenci sınava girmiş, sınav sonuçlarına göre ilk bine 26 öğrencimiz girmiştir. Bu 26 öğrencimizin 9’u devlet okullarından, 17’si ise özel okullarda eğitim alan öğrencilerimizden oluşmaktadır. Yine bu 26 öğrencimiz yapılan sınavlarda farklı puan türlerine göre 77 Türkiye derecesi elde etmiştir. 2012 yılında ise LYS sonuçlarına göre ilk binde 16 öğrencimiz yer almış, toplamda da 43 derece elde edilmiştir. Geçen yıl ile kıyasladığımız zaman 16 öğrenci sayımızın 26’yi çıktığını görüyoruz. 43 derece elde edilmişken, bu yılki sınav sonuçlarında da bu derece sayısını 77’ye ulaştığını görüyoruz. Ben yeniden LYS Gaziantep il birincisi Emine Bilsin’i tebrik ediyorum ve Şahinbey Belediyemiz tarafından tahsis edilen otomobilini de iyi günlerde kullanmasını temenni ediyorum” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise eğitimin desteklenmesi ve başarının teşvik edilmesi adına birçok çalışma yaptıklarını belirterek, “Gaziantep’te üniversite sınavında Türkiye geneli ilk 10’a girecek öğrencilere veya olmadığı takdirde Gaziantep birincisi olan öğrencimize bu aracı hediye edeceğiz dedik. Bu gün ise Gaziantep birincimiz olan Emine Bilsin kardeşimize arabayı hediye ediyoruz. Ben tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Gelecek yıl da bu çalışmamız devam edecek” diye konuştu.

Düzenlenen türende duygu ve düşüncelerini aktaran LYS Gaziantep birincisi Emine Bilsin, “Başta aileme sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Onların desteği olmasaydı belki ben bu sonucu alamayacaktım. Bunun için aileme, okul öğretmenlerime ve bana destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum. Bugün bana hediye edilecek olan otomobil içinde başta siz değerli büyüklerimiz olmak üzere herkese sonsuz şükranlarımı iletiyorum” şeklinde konuştu.

Emine Bilsin’in ailesi ise kızları ile gurur duyduklarını, onun daha iyi yerlere geleceğine inandıklarını kaydederek, “Biz anne ve baba olarak elimizden gelen bütün çabayı sarf ettik. Kızımızda yüzümüzü kara çıkarmadı. Onun için kızımızı tebrik ediyor ve daha iyi yerlere gelmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından otomobilin anahtarı Vali Erdal Ata ve Başkan Tahmazoğlu tarafından Emine Bilsin’e verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.