bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ramazan Umresine Kısıtlama

GENEL

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2013 yılı Ramazan umresinde kısıtlamaya gidilebileceğini belirterek, sonuç alamadığı takdirde Ramazan umresinin iptalinden başka seçenek kalmayacağını açıkladı.Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri...

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2013 yılı Ramazan umresinde kısıtlamaya gidilebileceğini belirterek, sonuç alamadığı takdirde Ramazan umresinin iptalinden başka seçenek kalmayacağını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Haremi Şerif'teki genişletme çalışmaları nedeniyle Suudi Arabistan Hac Bakanlığı'nın hacda olduğu gibi umrede de önemli kısıtlamalara gittiği belirtildi.

Açıklamaya göre, umre organizasyonu yapan kuruluşların Suudi Arabistan'daki umrecileri oradan çıkmadan, yeni götüreceği gruplara vize verilmemesi, sonra gidecek grupların sayısının, yerine gidecekleri grupların sayısını geçmeme şartının getirilmesi, umrecilerin Suudi Arabistan'da 15 günden fazla kalmamalarının istenmesi, vize alındıktan sonra en geç 15 gün içinde Suudi Arabistan'a giriş yapma zorunluluğunun getirilmesi, dışarıdan gelerek aynı anda Suudi Arabistan'da bulunacak umreci sayısının 250 bini geçmeyecek şekilde bir düzenlemeye gidilmesi gibi kısıtlamalar getirildi.

Söz konusu kısıtlamaların hem Diyanet İşleri Başkanlığını hem de umre organizasyonu yapan şirketleri zor durumda bırakarak Ramazan umresini büyük ölçüde riske soktuğuna dikkat çekildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bütün planlamalar yapıldıktan, oteller tutulup kira bedelleri ödendikten ve uçaklar ayarlandıktan sonra getirilen bu kısıtlamalar, önceden tüm Ramazanı kapsayacak şekilde yapılmış bulunan planlamaları altüst etmiştir. Normal planlamalara göre, şu ana kadar umreye gidecek vatandaşlarımızın tamamının gitmiş olması gerekirken halen umreye gidebilen yolcularımızın sayısı son derece azdır. Ramazan umresi yolcularımızın büyük bir çoğunluğunun vize başvuruları iki haftayı aşkın bir süredir cevapsız olarak Suudi makamlarında beklemektedir. Şu ana kadar yapılan tüm girişimlerden herhangi bir sonuç alınamamıştır. Mevcut tabloya göre Ramazan umresine kayıt yaptırmış vatandaşlarımızın önemli bir kısmının umreye gitme ihtimali giderek azalmaktadır. Başkanlığımız ve Hükümetimiz bu husustaki yoğun çabalarını 12 Temmuz 2013 Cuma gününe kadar sürdürecektir. Bu girişimlerden de sonuç alamadığı takdirde Ramazan umresinin iptalinden başka seçenek kalmamaktadır."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.