bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ramazan Ayının İlk Cuma Namazında Camiler Dolup Taştı

GENEL

Başkent'te Ramazan ayının ilk cuma namazı kılınırken, camilerde yer bulamayan vatandaşlar avlulara serdikleri halı ve kilimlerde namazlarını kıldı.İslam aleminin heyecanla beklediği on bir ayın sultanı, rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın...

Başkent'te Ramazan ayının ilk cuma namazı kılınırken, camilerde yer bulamayan vatandaşlar avlulara serdikleri halı ve kilimlerde namazlarını kıldı.

İslam aleminin heyecanla beklediği on bir ayın sultanı, rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın ilk cumasında camiler doldu, taştı. Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde Ramazan ayının öneminin anlatıldığı hutbede ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Ramazan ayının teması olarak belirlenen "Helal lokma, helal kazanç" konusu ele alındı.

Cuma namazından çıkışta konuşan bir vatandaş, "Büyük bir huşu içerisindeyiz. Razamanla birlikte 38 derece sıcağın altında oruç tutmak sanki insanı su yemiş çelik gibi daha da olgunlaştırıyor hani daha sıcak olsa diyorsunuz" dedi.

Ankara'da Ramazan ayının ilk cuma namazına gitmek isteyen vatandaşlar ağırlıklı olarak Kocatepe Camii, Hacı Bayram-ı Veli Camii, Maltepe Camii, Taceddin Sultan Camii ve Karacabey Camii'lerine akın etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.