bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Arttı

GENEL

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ramazan boyunca denetimleri artırdı. Toplamda 46 bin 822 denetim yapan Bakanlık, karşılaştığı uygunsuzluklar için de toplamda 2 milyon 53 bin 183 TL idari para cezası kesti.Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ramazan boyunca denetimleri artırdı. Toplamda 46 bin 822 denetim yapan Bakanlık, karşılaştığı uygunsuzluklar için de toplamda 2 milyon 53 bin 183 TL idari para cezası kesti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yürüttüğü rutin gıda denetimlerine ek olarak, Ramazan ayında gıda üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde denetimleri artırdı. Ramazan ayı boyunca ekmek ve ekmek çeşitleri üretim yerlerinde 5 bin 645, unlu mamuller satış yerlerinde 1051, şekerleme satış yerlerinde 168, pastacılık ürünlerine ait işyerlerinde 677, toplu tüketim ve satış yerlerinde 39 bin 281 olmak üzere toplam 46 bin 822 denetim yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; denetimlerde ortaya çıkan uygunsuzlukların önemli bir kısmını özellikle bozulmuş, bozulmaya yüz tutmuş ve son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin oluşturduğu bildirildi. Bakanlığın denetimleri sırasında saptanan 737 uygunsuzluk için toplam 2 milyon 53 bin 183 TL idari para cezası kesildi. Açıklamada ayrıca, “Gıda üretim ve satış zincirinin tüm aşamalarında, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla Bakanlık tarafından gıda denetimleri yoğunlaştırılmış bir şekilde sürdürülüyor” bilgisine yer verildi.

Bakanlık tarafından paylaşılan bilgilere göre, Ramazan ayı denetimlerinde en çok ceza ‘Bozulmuş, son tüketim tarihi geçmiş, insan tüketimine uyun olmayan gıda üretimi ve satışı’na yönelik oldu. Bakanlık bu noktada 221 ceza kesildi. Kayıt veya onay almadan faaliyette bulunulmasına ilişkin ise Bakanlık toplam 171 ceza keserken, hijyen kurallarına aykırı faaliyette bulunmaktan dolayı da toplamda 143 ceza kesildi.

Bakanlık, gıda kodeksine aykırı faaliyette bulunulmasından dolayı toplamda 124 ceza keserken, denetimlerde zorluk çıkaran ve denetimleri engelleyen iki iş yerine de ceza kesti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.