bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Pendik’te Esnaf Sandığa Gitti

GENEL

Pendik’te, alışverişin en önemli adreslerinden biri olan çok sayıda mağazanın yer aldığı 19 Mayıs Caddesi’nde yapılacak düzenleme çalışması için esnaf sandık başına gitti. Cadde esnafı, hem uygulanacak projeye hem de çalışmaların...

Pendik’te, alışverişin en önemli adreslerinden biri olan çok sayıda mağazanın yer aldığı 19 Mayıs Caddesi’nde yapılacak düzenleme çalışması için esnaf sandık başına gitti. Cadde esnafı, hem uygulanacak projeye hem de çalışmaların başlayacağı tarihe karar vermek için oy kullandı.

Alt yapısından aydınlatmasına, kaldırımından çevre düzenlemesine kadar yeniden düzenlenecek cadde için son kararı esnaf verdi. Daha önce de bu tür kararlar için referanduma giden Pendik Belediyesi, bu kez ticari hayatın yoğun olduğu 19 Mayıs Caddesi’nde uygulanacak projenin seçimi ve çalışma tarihinin belirlenmesi için esnafın karar vermesini istedi. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, esnaf derneği Çatısız Çarşı ile ortak çalışma yürüterek, hazırlanan iki projeyle ilgili bilgilendirme toplantıları yaptı. Daha sonra cadde esnafı tek tek dolaşılarak proje anlatıldı fikirleri alındı. Sonunda hangi projenin uygulanacağı ve çalışmaların başlayacağı tarih konusunda karar alınması için cadde esnafı sandık başına gitti.

Çatısız Çarşı Derneği binasında gerçekleşen oylama sonucunda esnafın çoğu, çalışmaların 13 Ağustos tarihinde başlamasını, plan olarak da ‘bir şerit araç parkı, bir şerit araç geçişli’ sistemi seçti. Çatısız Derneği Başkanı Mehmet Sever, Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in talebi üzerine oylama yapılarak herkesin gönlünün olması noktasında bir karar alındığını; çoğunluğun haklarına riayet edilmesi adına bir seçim gerçekleştiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, altyapısıyla birlikte çevre düzenlemesinin de yapılacağı caddenin prestij yönünden daha özgün tasarlanacağını, kaldırımından aydınlatmasına kadar farklı bir çalışma gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.