bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Pendik Belediyesi’nden 'yasak' Haberine Yalanlama

GENEL

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, “Pendik'te 1+1 daireler yasaklandı'' şeklindeki çıkan haberlerin asılsız olduğunu açıkladı. Başkan Şahin, söz konusu uygulamanın amacından saptırıldığını dile getirdi.Pendik Belediye Başkanı...

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, “Pendik'te 1+1 daireler yasaklandı'' şeklindeki çıkan haberlerin asılsız olduğunu açıkladı. Başkan Şahin, söz konusu uygulamanın amacından saptırıldığını dile getirdi.

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, “Pendik’te 1+1 daire yapmak yasak” başlıklı haberin kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğunu açıkladı. Başkan Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“CHP’li Pendik Belediyesi meclis üyesi halka yalan söylemiştir. Meclis’te kendileri bilgilendirilmiş olmasına rağmen alenen yalan söylemekte, konuyu istismar etmektedir. Bir bölgede belediyenin vazifesi planlanan esası, ne kadar nüfusun yaşayacağı, ne kadar konut yapılacağını belirlemek, ona göre şehri düzenlemektir. Alınan karar, sadece iki mahallemizi kapsamaktadır. Bu bölge planlı gelişen alandır.1/5000’lik plandan 120 daire yapılması öngörülmüş ve buna göre de şehir oluşturulmuştur. Ancak yönetmeliklerde var olan mevzuat boşluklarından dolayı aynı alana 40’ar metrekareden 300 daire yapılmaya başlanmıştır. Belediye Meclisinin aldığı kararla bu sayı 172 daire ile sınırlanmıştır. İnşaat firmaları isterlerse tümünü 1+1 yapabilirler, ancak daire sayısında sınırlama vardır. 1+1 yasağı haberi istismar amaçlı, uydurma haberdir”.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.