bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

(özel Haber) Trafik Kazasında Ölen Gencin Karaciğeri İstanbul’a Getirildi

GENEL

Afyonkarahisar’da geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen donördan alınan Karaciğer ambulans uçakla İstanbul’a getirildi.Organ bekleyen 24 yaşındaki genç ameliyata alındı.Afyonkarahisar’da geçirdiği kaza sonrası,yaralı...

Afyonkarahisar’da geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen donördan alınan Karaciğer ambulans uçakla İstanbul’a getirildi.Organ bekleyen 24 yaşındaki genç ameliyata alındı.

Afyonkarahisar’da geçirdiği kaza sonrası,yaralı olarak hastaneye kaldırılan ismi açıklanmayan vatandaşın böbrekleri ve karaciğeri ailesi tarafından bağışlandı. Ailenin bağış kararının ardından doku ile uyum sağlayan 24 yaşındaki bir genç için Karaciğer İstanbul’a getirildi.

İstanbul Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesinden Afyonkarahisar’a giden 3 kişilik ekip donörden alınan Karaciğeri Ambulans uçakla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına getirdi. Karaciğer havalimanından bir ambulansla gece 03.00 sularında Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesine ulaştırıldı. Organın hastaneye ulaşmasının ardından 24 yaşındaki gencin nakil için ameliyata alındığı belirtildi.Hastanenin güvenlik görevlileri basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalışırken hastane yetkilileri ameliyata ilişkin bilgi vermekten kaçındı.

Öte yandan donörden alınan böbreklerden bir tanesinin Konya Necmettin Erbakan Hastanesi'nde diğer böbreğin ise Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde nakil bekleyen bir hastaya nakledileceği belirtildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.