bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

(özel Haber) Tatlı Su Kefallerinin Şelaleyi Aşma Mücadelesi

GENEL

Kastamonu’da, tatlı su kefallerinin şelaleyi aşmak isterken oluşturdukları görüntü görenleri heyecanlandırdı.Kastamonu’nun Daday yolu üzerinde Daday Çayı olarak bilinen doğa harikası yerde tatlı su kefalleri, göç etmek istediği esnada...

Kastamonu’da, tatlı su kefallerinin şelaleyi aşmak isterken oluşturdukları görüntü görenleri heyecanlandırdı.

Kastamonu’nun Daday yolu üzerinde Daday Çayı olarak bilinen doğa harikası yerde tatlı su kefalleri, göç etmek istediği esnada ilginç görüntüler oluşturdu. Kefal balıkları, toplu şekilde şelaleyi aşmak için saatler boyunca zıplayarak şelalenin üzerine çıkmak istedi. Bunu başaramayan balıklar, pes etmeyerek şelaleyi aşmak için akşama kadar mücadele verdi.

Tarihi, tabii ve doğa güzellikleriyle insanı büyüleyen Daday Çayı, birçok balık türünün yaşayabileceği sulara sahip. Bu yüzden tatlı su kefali yumurtadan yeni çıkacak yavruları için elverişli olan Daday Çayı, her ilkbaharda yavrularını dünyaya getirecekleri uygun sulara göç etmek için harekete geçer. Bu sebeple, Nisanda başlayan göç, su sıcaklığının iyice arttığı ve sudaki oksijen miktarının iyice düştüğü sıcak yaz günlerine kadar devam eder. Bu esnada yumurtlamak için kendilerine uygun yer arayışlarını sürdüren balıklardan ergin olanlar şelaleyi kolay bir şekilde geçerken, henüz tam erginliğe ulaşmamış fakat yumurtlama dönemi gelen balıklarda şelaleyi aşmak için suyla mücadele veriyor.

Kastamonu’da ormanlık alanda saklı kalmış ve adeta keşfedilmeyi bekleyen Daday çayında balıklar, her yıl bu şelaleyi aşarak göç etmeye çalışıyor.

Vatandaşlar, balıkların her yıl aynı mevsimde göç etmek için harekete geçtiğini belirterek, “Önceki yıllarda sürekli burada aynı manzara yaşanıyor. Her yıl bu balıklar bu şelaleyi aşmaya çalışıyor. Bu görüntü Kastamonu’ya sadece 10 kilometre uzaklıkta bir görüntüdür. Doğa ve sanat fotoğrafçıları için çekebilecekleri ender resim karelerinden bir tanesi bu şelalede oluşuyor” dedi.

Daday çayının Gökırmak ardından Kızılırmak’a karıştığını belirten bir vatandaş, “Bu tür manzaraları Türkiye genelinde bulmak zor iken Kastamonu’da bu tür doğa üstü olaylara rastlamak mümkündür” diye konuştu. Ayrıca vatandaşlar, bu doğa üstü olayın turizme kazandırılması ve gereken önlemle tedbirlerin alınmasını istedi.

Şelaleyi aşmaya çalışan balıkların mücadelesi vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken balıkların bazen kayalıklara çarptığı gözlemlendi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.