bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

(özel Haber) Köylüler Düğün Salonunu Camiye Çevirdi

GENEL

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Kulaca köyünde bulunan Mehmetbey Camii'nin tadilata girmesi üzerine köy halkı namazlarını geçici olarak düğün salonunda kılıyor.Bursa İl Özel İdaresi'nce ihale edilerek bir hafta evvel bakıma alınan...

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Kulaca köyünde bulunan Mehmetbey Camii'nin tadilata girmesi üzerine köy halkı namazlarını geçici olarak düğün salonunda kılıyor.

Bursa İl Özel İdaresi'nce ihale edilerek bir hafta evvel bakıma alınan Mehmetbey Camii ibadete kapatıldı. 418 bin liraya ihale edilen caminin restorasyon ve çevre düzenlemesinin aralık ayına kadar bitirilmesi hedeflenirken, kolları sıvayan muhtarlık ve köylüler, düğün salonunu geçici olarak ibadethaneye çevirdi. Duvarları badana edilen, kıbleyi belirtmek için duvardan duvara ipler çekilen düğün salonuna halılar serildi. Düğün salonunda günde 5 vakit namaz kılınmasının yanı sıra açılan yaz kursunda çocuklara Kur’an-ı kerim de öğretiliyor.

Kulaca Köyü Muhtarı Mehmet Çevik, "Tarihi camimizin tadilata girmesiyle beraber düğün salonumuzu ibadethaneye dönüştürdük. Ramazana sayılı günler kaldı. Ramazan boyunca teravihleri de burada kılacağız" dedi.

Mehmetbey Camii İmamı Rahman Topal ise, "Caminin tadilatı 10 gün önce başladı. Camimiz baştan aşağı yenileceği için, köydeki düğün salonumuzu mescide dönüştürüp ibadete açtık.Bulunduğumuz yerde günlük ibadetlerimiz yapıyoruz, Cuma namazı kılıyoruz. Ramazanda teravihi de burada kılacağız" şeklinde konuştu.

Caminin tarihçesiyle alakalı da bilgi veren Topal, "1714 yılında yapılmış bir cami. Tarihi camimiz baştan sona restore edilecek. Restorasyon çalışmaları 5 ay sürecek. Aralık ayına kadar tamamlanması planlanıyor" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.