bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Omü'de Proje Tanıtımı

GENEL

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) proje yürütücüsü, Hitit Üniversitesi’nin de proje ortağı olduğu “Üniversite Öğrencilerinin Demokrasi ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme Projesi (ÜNİ-GEP)” basına tanıtıldı.Samsun OMÜ...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) proje yürütücüsü, Hitit Üniversitesi’nin de proje ortağı olduğu “Üniversite Öğrencilerinin Demokrasi ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme Projesi (ÜNİ-GEP)” basına tanıtıldı.

Samsun OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi’nde (UZEM) düzenlenen toplantıya Proje Koordinatörü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Mutlu, Proje Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Doğan, Eğitim Koordinatörü UZEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sönmez Pamuk, Proje Görevlisi Arş. Gör. Özgür Özaydın ve eğitmenler katıldı. Avrupa Birliği’ne başvuran 600 projeden onaylanan 30 projenin içinde yer alan “Üniversite Öğrencilerinin Demokrasi ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme Projesi (ÜNİ-GEP)” hakkında Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Mutlu, bilgi verdi.

Projenin önemine değinen Ahmet Mutlu, “Gelişmişliğin en önemli ölçütlerinden olan demokrasi ve insan haklarının siyasal ve toplumsal politikalarla geliştirilmesi sürecinin, eğitim politikalarıyla da desteklenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu anlayışla, Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı’na bir proje sunulmuştur. ÜNİGEP adını taşıyan proje (TR2009/0136.01-02/151 numarasıyla), hibe almaya hak kazanmış ve 28.06.2013 tarihinde Merkezi Finans ve İhale Birimi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasında hibe sözleşmesi imzalanmıştır” dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin proje yürütücüsü, Hitit Üniversitesi’nin de proje ortağı olduğu projenin 15 Ağustos 2013 tarihi itibariyle uygulanmaya başladığını söyleyen Mutlu, “Projenin hedef grupları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden 100 ve Hitit Üniversitesi’nden de 50 öğrenci olmak üzere, toplam 150 üniversite öğrencisidir. Toplam 12 ay sürecek olan proje kapsamında, demokrasi ve insan haklarına yönelik çeşitli eğitimler verilecek ve halka da açık olan üniversitelerde ‘Demokrasi ve İnsan Haklarıyla İlgili Olanaklar, Fırsatlar ve Sorunlar’ adlı panel bir panel düzenlenecektir. İnteraktif nitelikli eğitimler, bilgisayar destekli olarak ve uzaktan eğitim modeliyle verilecektir. Uzman akademisyenler tarafından verilecek olan eğitimler, uzaktan eğitim konusunda Türkiye’de en etkili kurumlardan birisi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) tarafından gerçekleştirilecektir. Eğitim sonunda katılım sertifikası verilecektir” diye konuştu.

ÜNİ-GEP’in genel hedefi hakkında düşüncülerini dile getiren Mutlu, “Amacımız üniversitelerde demokrasi ve insan hakları kültürünün gelişmesine ve topluma duyarlı, aktif yurttaşların yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. Projenin özel hedefleri ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Hitit Üniversitesi’nde toplam 150 öğrencinin demokrasi ve insan hakları bilincinin gelişmesine katkı sağlamak, her iki üniversitede demokratik vatandaşlık ve insan hakları konusunda farkındalık oluşturmak ve bu konuda işbirliği ile diyaloğu artırmaktır” ifadelerini kullandı.

ÜNİ-GEP’in uygulanmasıyla, insan hakları ve demokrasi konusunda öğrencilere sadece bilgi aktarımıyla yetinilmeyeceğini sözlerine ekleyen Doç. Dr. Ahmet Mutlu şöyle devam etti: “Ayrıca öğrencilere hoşgörülü davranma, tutum ve eleştirel düşünme becerisi kazandırma ile düşüncesini ifade edebilmesi geliştirecek yöntemler kullanılacaktır. Böylece üniversite öğrencileri arasında demokrasi ve insan hakları bilincinin artmasına ve bu değerlerin birer davranışa dönüşmesine, öğrencilerin her türlü farklılığı doğal karşılamalarına yönelik bilinç geliştirmelerine katkı sağlanmış olacaktır. Proje ile erkek, kadın ya da engelli tüm üniversite öğrencilerinin talep ve sorunlarını daha kolay ifade etmelerine, mezun olduktan sonra toplumda demokrasi ve insan haklarına uygun davranışlar sergilemelerine, emeğe ve konuşma hakkına saygının geliştirilmesine ve öğrencilerin ‘birey’ olmaları sürecine katkı sağlanacaktır.”

UZEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sönmez Pamuk ise projeden kendi üniversite öğrencilerinin de istifa etmesi için çalışmalar yapmayı planladıklarını kaydetti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.