bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Okul Bahçesinde Çay Bahçesi Kurdu

GENEL

Afyonkarahisar’da ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında Kadınana İmam Hatip Ortaokulu bahçesini çay bahçesi olarak işletmeye açan Hasan Çetinkaya, projenin yeni olmasından dolayı, vatandaşların ilgisinin az olduğunu söyleyerek, “Biz...

Afyonkarahisar’da ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında Kadınana İmam Hatip Ortaokulu bahçesini çay bahçesi olarak işletmeye açan Hasan Çetinkaya, projenin yeni olmasından dolayı, vatandaşların ilgisinin az olduğunu söyleyerek, “Biz kentimizde yaşayan insanlardan projemize destek olmalarını bekliyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile belediyeler arasında imzaladığı protokol ile Okullar Hayat Olsun Projesi başlatılarak, okulların eğitim ve öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının ve çok amaçlı salonlarının, okul bahçelerinin, halka ve çevrenin hizmetine açılması sağlanmıştı. Protokol ile okulların, öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesinin amaçlandığı proje Afyonkarahisar’da da uygulanmaya başlandı.

Kentte projenin ilk olarak uygulamaya geçtiği Kadınana İmam Hatip Ortaokulu alanını çay bahçesi olarak hizmete açan Hasan Çetinkaya isimli girişimci, projeye ilk etapta ilginin az olduğunu, ancak ilerleyen süreçlerde ilginin artacağını ümit ettiklerini söyledi. Okul bahçeni 3 yıllığına Okul Aile Birliği adına kiraladığını dile getiren Çetinkaya, şunları söyledi:

“Buradan yüksek bir maddi gelir düşüncemiz yok. Proje ile sadece okulumuza destek olmak istiyoruz. Projeyi uygulayan olarak Afyonkarahisar’da biz ilkiz. Talep şuanda düşük, ancak ilerleyen günlerde aratacağını düşünüyoruz. İlk görenlere belki biraz ilginç geliyor, ama gelenlerin çoğu memnun” diye konuştu.

Öte yandan, işletmenin haftanın 7 günü ve 12 saat hizmet verdiklerini kaydeden Çetinkaya, fiyatların diğer işletmelere göre daha makul olduğunu da dile getirerek, “Bizim vatandaşlardan istediğimiz, bu projeye daha fazla destek vermelerini istiyoruz” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.