bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Öğrencilerin Gözdesi Yeni Yüzyıl Üniversitesi

GENEL

Lisans yerleştirme Sınavı’nın (LYS) açıklanmasıyla birlikte öğrencileri tercih heyecanı sararken, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Topkapı Azmi Ofluoğlu Kampüsü’nde oluşturulan tercih merkezinde öğrencileri en doğru tercihi yapabilmeleri...

Lisans yerleştirme Sınavı’nın (LYS) açıklanmasıyla birlikte öğrencileri tercih heyecanı sararken, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Topkapı Azmi Ofluoğlu Kampüsü’nde oluşturulan tercih merkezinde öğrencileri en doğru tercihi yapabilmeleri için bilgilendiriyor.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Topkapı Azmi Ofluoğlu Kampüsü’nde her fakülte için kurulan ayrı masalarda akademisyenler öğrencilere üniversite ve bölüm hakkında bilgiler veriyor. Üniversitenin tercih danışmanı İnci Yelkenci, Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ne kayıt yaptırmak isteyen öğrencilere yardımcı olabilmek için yaptıkları çalışmaları anlattı. Yelkenci, “Üniversiteye giriş sınavının sonuçları bu sene geçen seneye oranla daha hızlı açıklandı. Bu sene o yüzden geçen yıla oranla daha yoğun bir dönem geçiriyoruz” dedi.

Üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin özellikle biomedikal mühendislik, sağlık yönetimi, psikoloji ile beslenme ve diyetetik bölümlerine yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Yelkenci, “Öğrencilerin öncelikle hangi bölümü tercih edeceklerini ve kafalarındaki alternatif bölümleri belirlemeleri gerekiyor. Daha sonra bu bölümlerin hangi üniversitede olduğunu belirlemeleri ve buna göre sıralamalarını yapmaları gerekiyor” diye konuştu.

Yelkenci, tüm üniversite adaylarını bilgi almak üzere Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ne davet etti. Gün içinde birçok öğrenci, velileriyle birlikte bilgi almak için Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ne geldi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.