bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Mozart Yarışmasından İkincilik Ödülü

GENEL

İzmir'de, Konak Belediyesi’nin açtığı kültür sanat kurslarına iki yıl önce katılan ve piyano eğitimine başlayan 9 yaşındaki Kaan Turan, sabırla çalışmasının karşılığını Mozart yarışmasından ödül kazanarak aldı.Konak Belediyesi...

İzmir'de, Konak Belediyesi’nin açtığı kültür sanat kurslarına iki yıl önce katılan ve piyano eğitimine başlayan 9 yaşındaki Kaan Turan, sabırla çalışmasının karşılığını Mozart yarışmasından ödül kazanarak aldı.

Konak Belediyesi Halk Üniversitesi Eğitmenlerinden Tuna Şensesli’den düzenli olarak piyano dersleri alan ve çalışmalarını evinde tekrar eden Kaan Turan, 1.Ulusal Mozart Akademi Piyano Yarışmasında ikincilik elde etti.

Ege Lisesi 3’üncü sınıf öğrencisi Kaan Turan’ı kutlayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan,”Bir Fazıl Say daha yetişiyor. Kaan’ın gelecekte Fazıl Say kadar başarılı bir piyanist olması için elimizden gelen maddi ve manevi desteği veriyoruz. Onun dünyanın sayılı piyanistleri arasında yer alacağına inanıyorum. Çünkü; sabır ve azimle çalışıp daha dokuz yaşında önemli bir yarışmadan ikincilik elde ederek çıktı. Kültür ve sanata verdiğimiz önemin meyvelerini almak çok sevindirici, onur ve gurur verici” dedi.

Geçen yıl Uluslararası Pera Piyano Festivali’ne katılarak ilk deneyimini kazanan Kaan Turan, bu yıl mayıs ayında gerçekleştirilen 8.Uluslararası Pera Piyano Festivali’nde sahneye çıktı. Festival kapsamında konser veren dünyaca ünlü piyanist İdil Biret ile tanışan minik Kaan, usta sanatçıdan geleceğe yönelik öğütler aldı. Geçen ay İzmir’de düzenlenen 1.Uluslarası Mozart Akademi Piyano Yarışmasına katılan Kaan Turan, 10-13 yaş kategorisinde yarıştı. 34 yarışmacının hünerlerini sergilediği üç gün süren organizasyonun sonucunda en küçük yarışmacı olarak finale kalan Kaan Turan ikincilik elde etti. Sanat yaşamının ilk kupasını ve ödülünü kazanan Kaan Turan 750 TL para ödülüyle okul harçlıklarını çıkardı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.