bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Moğol Büyükelçiden Ülkesine Davet

GENEL

Moğolistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Batkhıshıq Bodamdorj, "Türk halkı Moğolistan'ı ve atalarının oradaki anıtlarını mutlaka ziyaret etmelidir" dedi.Moğolistan Cumhuriyeti Samsun Fahri Konsolosluğu, Büyükşehir Belediyesi Sanat...

Moğolistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Batkhıshıq Bodamdorj, "Türk halkı Moğolistan'ı ve atalarının oradaki anıtlarını mutlaka ziyaret etmelidir" dedi.

Moğolistan Cumhuriyeti Samsun Fahri Konsolosluğu, Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya Moğolistan’ın Ankara Büyükelçisi Batkhıshıq Bodamdorj, Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Samsun Garnizon Komutanı Tüğgeneral Ufuk Ekinci, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Heblebicioğlu ve Prof. Dr. Halis Ölmez, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ilçe belediye başkanları, kuru kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.

Türk halkının muhakkak Moğolistan’ı ziyaret etmesi gerektiğini söyleyen Büyükelçi Batkhıshıq Bodamdorj, "Dostane ilişkilerimiz gün geçtikçe gelişmekte. İlişkilerimiz bir dönem kesilmiş olsa bile 1990'lardan sonra bu ilişkiler tekrar canlanmıştır. Türkiye'ye şubat ayında atandım. Geçen sürede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bizi ziyaret etti. Bu süre içerisinde birçok toplantılarımız ve ziyaretler oldu. İlişkilerimiz hızla gelişmektedir. İki ülke arasında yapılan görüşmeler sonucunda iki ülke halkı 30 gün vizesiz girebilecekler. Türk halkı muhakkak Moğolistan'ı ziyaret etmelidir. Atalarının oradaki anıtlarını mutlaka ziyaret etmelidir. Samsun önemli bir şehirdir. Atatürk, 1919'da senesinde silah arkadaşlarıyla Samsun'dan büyük faaliyete başlamıştır. Samsun'da bu konsolosluğu bulundurmaktan mutluluk duymaktayız. Burada 50'ye yakın Moğolistanlı öğrenci eğitim almaktadır. Bundan sonra Karadeniz'in incisi olan Samsun'da bu sayının artacağına inanıyorum" diye konuştu.

Moğolistan Cumhuriyeti Samsun Fahri Konsolosu Mehmet Sungur, "Fahri konsolosluk bir önceki dönem açılmıştı. Biz bugün bir açılış değil bir deklarasyon amaçlı bir aradayız. Artık gelişen dünyada öyle bir entegrasyona girdik ki, Samsun'daki bir memurun çocuğunun elinde bir telefon var. Aynısı ABD Başkanı Obama'nın kızının elinde de var. Artık teknoloji gelişiyor ve insanlar arasındaki farklılığı ortadan kaldıracak seviyeye geldi. Artık insanları değerler temsil ediyor. Moğolistan bizim açımızdan önemlidir. Samsunumuzda oradan gelip okuyan öğrencilerimiz var. Onlar bizim burada misafirimiz. Bu öğrencilerimiz burada Türkçe öğreniyorlar. Ankara'dan buraya gelen bürokratlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Moğolistan’ın Ankara Büyükelçisi Batkhıshıq Bodamdorj, Fahri Konsolos Mehmet Sungur'a üzerinde Cengiz Han'ın olduğu bir hediye verdi. Büyükelçi Bodamdorj daha sonra Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu'na süt tası ve fular takdim etti. Toplantı sonrasında katılımcı protokol üyeleri Moğolistan’ın çeşitli bölgelerinde çekilmiş fotoğrafların bulunduğu serginin açılış kurdelesini kesti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.