bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

“mobilya Müzesi İnegöl’de Standardı Yükseltecek”

GENEL

Dünyanın ilk Mobilya ve Ağaç İşçiliği Sanayi dalındaki Müzesinin kurulacağı Bursa’nın İnegöl ilçesinde, ‘Mobilya Müzesi’ projesinin kurulum aşaması ilk kez masaya yatırıldı. STK'lar ve mobilya sektör temsilcilerinin hazır bulunduğu...

Dünyanın ilk Mobilya ve Ağaç İşçiliği Sanayi dalındaki Müzesinin kurulacağı Bursa’nın İnegöl ilçesinde, ‘Mobilya Müzesi’ projesinin kurulum aşaması ilk kez masaya yatırıldı. STK'lar ve mobilya sektör temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç, mobilya müzesinin standardı yükselteceğini öne sürdü.

İnegöl Mobilya ve Ağaç İşçiliği Sanayi Müzesi koordinasyon kurulu tarafından Kent Müzesinde toplantı düzenlendi. Toplantı da konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "İnegöl'de mobilya müzesi ile alakalı konu halen anlaşılmış değil. Şu ana kadar gezdiğim okullarda 'ben büyüyünce mobilyacı olmak istiyorum' diyen bir tane çocuğa denk gelmedim. Böyle bir ideal ve hedef yok. Bana göre Mobilya Müzesi, mobilyayı şehirde sevdirecek, özendirecek unsurlardan bir tanesidir. Mobilyadaki dönüşüm mobilya müzesi ile daha sağlıklı hale gelecektir. Aslında her sattığımız mobilya ile biz İnegöl mobilyasına iyilik veya kötülük yaptık. Bana göre herkesin İnegöl mobilyasına karşı bir sorumluluğu var. Ama kimsenin İnegöl mobilyasının adını kötü çıkarmaya hakkı yok. Sektöre biraz olsun katkı yapabilir miyiz, onun için bir araya geldik. Kent Müzesi gibi Mobilya Müzesi de gönüllülük esasına göre yükselecektir. Zor işler de açıkçası çok kolay çıkmıyor, uğraş gerektiriyor" dedi.

"2014 ŞUBAT VEYA MART SONUNDA MÜZEMİZİ HİZMETE AÇMAK İSTİYORUZ"

Bilgilendirme yapan Kent Müzesi ve Mobilya Müzesi Koordinatörü Nedim Bayram, "Son 15-20 senedir de sanayi müzeleri ön plana çıkmaya başladı. Yapacağımız müzenin maliyetinin hemen hemen yarısını BEBKA kanalıyla karşılayacağız. 1 milyon liralık hibe kredi aldık. Ağustos sonu Eylül başı itibariyle Kent Müzesinin arkasındaki arsa üzerinde bin 700 metrekare kapalı alana sahip bir Mobilya Müzesi yapacağız. Bizim düşündüğümüz tarzda dünyada böyle bir müze yok. BEBKA projesi kapsamında ilk toplantımızı yapıyoruz. 2014 yılı Şubat veya Mart sonunda müzemizi hizmete açmak istiyoruz. Bütün malzemelerimiz hazır" diye konuştu.

"MOBİLYA MÜZESİ İLE STANDARDIMIZ YÜKSELECEK"

Söz alan MOSDER Başkanı Ahmet Güleç’de, "Türkiye mobilya ihracatında 20'nci sıralardan 15'e yükseldi. Dünyada, Türkiye mobilya tarzı var. Artık şehirler arasında da ciddi bir rekabet var. Türkiye'nin 61 vilayetinde mobilya üretiliyor. Geçmişimizi geleceğe taşıma noktasında müze, aslında katma değeri yüksek ve tasarım noktasında mobilya üretmemizi sağlayacak. Mobilya müzesi ile standardımız yükselecek. Türkiye mobilya sektörü, aslında Mobilya Müzesinden dönüm noktası olarak bahsedecek. Sadece üretip satan bir şehir değil, mobilya ile ilgili kültür oluşturan bir şehiriz" dedi.

İnegöl Mobilyacılar Odası eski Başkanı Hamdi İdil ise, "Bence mobilya ile alakalı herkesin sorumluğu bu müze ile birlikte artacak. Bu şehirde mobilyacılık yapmanın daha bir sorumluluk getirdiğine kanaat getirilecek. Olumlu olacak" şeklinde konuştu.

Toplantıda, diğer katılımcılarda Mobilya Müzesi ile ilgili önerilerini sundular.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.