bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Memur-sen’den "mısır Darbesi"ne Kınama

GENEL

Tokat’ta Memur-Sen tarafından düzenlenen eylemde Mısır’da yapılan askeri darbe kınandı.Hüdayi Sayıbaş Yer altı Çarşısı üzerinde eylem yapan Memur-Sen üyeleri Mısır’da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanını görevden el çektirmesi...

Tokat’ta Memur-Sen tarafından düzenlenen eylemde Mısır’da yapılan askeri darbe kınandı.

Hüdayi Sayıbaş Yer altı Çarşısı üzerinde eylem yapan Memur-Sen üyeleri Mısır’da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanını görevden el çektirmesi ve sivil yönetime karşı askeri darbe yapmasını protesto etti. Memur-Sen Tokat Şube Başkanı Suat Mantar, Mısır’da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi ve darbecileri kınayarak lanetledi. Başkan Mantar, Mısır ordusu tarafından yapılan darbenin Mısır halkının iradesini hedef almış apaçık bir zorbalık olduğunu ifade ederek, “Halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır. Mısır halkının geleceğine yönelik, küresel nitelikteki bildik kirli oyunların bir parçasıdır. Demokrasiyi, hukuku, insan onurunu hiçe sayan faşist anti demokratik bu darbe; Mısır sivil yönetiminin Filistin halkına nefes aldırmasına yönelik tavrına tahammülsüzlüğün ve Filistinlilerin geleceğine de ipotek koyma çabalarının ürünüdür” dedi.

Başkan Mantar, Mısır’ın sivil yönetiminin görevine devam etmesini sağlayacak bölgesel ve küresel nitelikteki bütün baskı araçları devreye sokulmalı ve darbe en kısa sürede sona erdirilmesini arzu ettiklerini belirterek, “Büyük Memur-Sen ailesi olarak, bir kez daha Mısır’da halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeyi ve darbecileri kınadığımızı ve lanetlediğimizi ifade ediyor, Mısır halkını iradesine sahip çıkmaya, demokrasiyi önceleyen ülkeleri de Mısır’ın sivil yönetimine destek vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.