bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Mahalleli Sokak İftarlarında Buluştu

GENEL

Başakşehir Belediyesi, beş bin kişiyi 800 metrelik sokak iftarında bir araya getirdi. Altınşehir’de düzenlenen iftar yemeğinde, aynı mahallede olup birbirlerini tanımayan insanlar aynı sofrada oruçlarını açtı.Başakşehir Belediyesi, geleneksel...

Başakşehir Belediyesi, beş bin kişiyi 800 metrelik sokak iftarında bir araya getirdi. Altınşehir’de düzenlenen iftar yemeğinde, aynı mahallede olup birbirlerini tanımayan insanlar aynı sofrada oruçlarını açtı.

Başakşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği sokak iftarlarına Altınşehir Orkun Sokak’ta devam etti. Toplam 800 metreden oluşan büyük iftar sofrasıyla 5 bin kişi aynı sokakta iftar yaptı. Üç çeşit sıcak yemek, iftariyelik ve tatlıdan oluşan menüsüyle oruçlarını açan vatandaşlar, oruçlarını sokakta açmaktan dolayı son derece memnun olduklarını dile getirdi.

İftara binlerce vatandaşın yanı sıra Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel ve başkan yardımcıları katıldı.

KÜSLER BARIŞIYOR DOSTLUKLAR PEKİŞİYOR

İftar yemeğine katılan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yaptığı selamlama konuşmasında, sokak iftarları sayesinde küslerin barıştığını dostlukların pekiştiğini söyledi. Sokak iftarlarında birçok kişiyle iç içe olduklarını dile getiren Başkan Uysal, şöyle konuştu: “Sokak iftarlarında vatandaşlarımızın ne sıkıntısı varsa birebir görüşüp onların sıkıntılarına çare arıyoruz. Bu yüzden sokak iftarlarının benim için çok büyük bir önemi var.” Yaz olduğu için çadır iftarı yerine sokak iftarlarını seçtiklerini söyleyen Başkan Mevlüt Uysal, toplam 24 sokakta iftar yaptıklarını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Çadırlarda ihtiyacı olan olmayan herkes yiyip çıkıyor. Bu yüzden sokak iftarlarının fonksiyonu biraz daha farklı. Sokak iftarında, komşular birbirleriyle buluşuyor, aynı masada yemek yediği için belki küsler barışıyor. Bu yüzden sokak iftarlarını geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz.”

İlk defa sokakta iftar yaptığını dile getiren Dikmen Bozkurt, “Sokakta iftar açmak başka bir duyguymuş. Sokak iftarları sayesinde küsler barışıyor. Bütün mahalle burada oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ocakta bugün yemeklerinin pişmediğini belirten Fahrettin Aktaş da şunları söyledi: “Ailem ve komşularımla birlikte sokakta iftar yapmaya geldik. Burada oruç açmak çok güzel bir duygu. Her sene sokak iftarı yapıyoruz. Karnımız doyuyor. Allah herkese bu iftarları nasip etsin.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.