bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Köylülerin Çöp Eylemi

GENEL

Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Örencik köylüleri, köyün 1 km kadar yakınında bulunan çöplük alanında eylem yaptı.Vezirköprü Belediyesi’nin çöpleri köyün yakınında bir alana dökmelerinden şikayetçi olan köylüler, çöp...

Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Örencik köylüleri, köyün 1 km kadar yakınında bulunan çöplük alanında eylem yaptı.

Vezirköprü Belediyesi’nin çöpleri köyün yakınında bir alana dökmelerinden şikayetçi olan köylüler, çöp alanına gelen iş makinesinin çalışmasına ve çöp kamyonlarının çöpleri boşaltmasına engel oldu. Burada toplanarak eylem yapan köylüler, belediye başkanın bölgeye gelmesini istedi.

Olay mahalline gelen Vezirköprü Belediye Başkanı İ.Sadık Edis, vatandaşların şikayetlerini dinledi. Jandarmanın da güvenlik önlemi aldığı eylemde köylüler, Başkan Edis’e, “Çöplerin bu alana dökülmesini istemiyoruz. Köye çok yakın olduğu için hayvanlarımız telef oluyor. Kokusu çok rahatsız edici ve yolun kenarına kadar bu çöpler yığıldı” dedi.

Konuyla ilgili fotoğraf çekip Başbakanlığa da mektup yazdıklarını ve halen cevap alamadıklarını belirten köylüler, iki gün önce akşam saatlerinde çöp alanında yangın çıktığını ve itfaiyenin çalışması sonucu yangının büyümeden söndürüldüğünü belirtti.

“ÇÖPLÜK KAPATILACAK”

Köylülerin şikayetlerini dinledikten sonra konuşan Başkan Edis, “Dokuz belediyenin ortak çöp arıtma tesisi projesi tamamlandı. Mart seçimlerinden sonra bu alan kapatılacak ve çöpler arıtma tesisine götürülecek. Şimdi bu çöp alanının düzenlemesi yapılacak” dedi. Başkan Edis’in açıklaması üzerine köylüler iş makinesinin çalışmasına izin verdi.

Köylüler yolun stabilize olmasından da şikayet ettiler ve Başkan Edis’ten yol yapımıyla ilgili söz aldılar. Görüşmeler sonrasında eylem olaysız bir şekilde sona erdi ve iş makinesi çalışmalarına devam etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.