bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Konya'da Mısır Halkına Dayanışma Gösterisi

GENEL

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, Mısır'da yaşanan gelişmelerle ilgili, “Sizden de birkaç bakan alalım, siz de bir temsil elde edin, böylece çark dönsün gitsin diyen Mübarek artıkları, yeni planların peşindelerdir....

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, Mısır'da yaşanan gelişmelerle ilgili, “Sizden de birkaç bakan alalım, siz de bir temsil elde edin, böylece çark dönsün gitsin diyen Mübarek artıkları, yeni planların peşindelerdir. Mısırlı kardeşlerimiz bu oyuna düşmediler ve düşmeyecekler” dedi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER), Mazlum-Der ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi üyeleri, Cuma namazı sonrası Sultan Selim Cami önünde Mısır halkına destek vermek amacıyla toplandı. Topluluk adına basın açıklaması yapan Mazlum-Der Konya Şube Başkanı Derviş Argun, Mısır halkına destek olmak için geldiklerini belirterek, “Gündüzden geceye, geceden gündüze bugün Mısır, Kahire, İsmailiye’de dua eden ve oluk oluk gözyaşı döken kardeşlerimiz, bacılarımız, yaşlılarımız, çocuklarımız, ihtiyarlarımız ve gençlerimizle beraber gönül ve beden birliği olduğunu ispat etmek ve göstermek istiyoruz. Bu anlamda tarihe tanıklık etmek ve not düşmek istiyoruz” dedi. Konuşmasının ardından Hasan Elvan isimli bir genç Kur’an-ı Kerim okudu. Ardından topluluk adına basın açıklaması yapan Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi de, Mısır halkının yanında olduklarını göstermek istediklerini ifade ederek, “O kardeşlerimiz, bizlerden bizler de onlardanız. Adevviye Meydanı’nda, şu mübarek Ramazan gününde, orucunu alanlarda tutan kardeşlerimizle dayanışmak için buluştuk. Mısır halkının onurlu, kararlı duruşunu takdir etmek, desteklemek için toplandık. Zorbalar, zalimler, diktatörler, emperyalistler ve onların taşeronu silik yöneticileri ile işbirlikçiler nasıl dayanışıyorsa biz de halkın iradesini önemseyenler, adaletten yana olanlar, insanca yaşam hepimizin olması gerekir diyenler dayanışıyoruz, beraberliğimizi ve birlikteliğimizi ilan ediyoruz” şeklinde konuştu.

“MÜBAREK ARTIKLARI YENİ PLANLARIN PEŞİNDEDİR”

Güce boyun eğerek geleceklerini kurtardıklarını ve halkın vermediği yetkileri elde edeceklerini sananların iktidarını sürdüremeyeceğini vurgulayan Başkan Selvi, “Bu umudunuz sizi hedefinize taşımayacaktır. Halkın desteğini hiçbir zaman alamayan ama hukuk tanımayarak yönetimi ele geçirenler, cesaretli halkın karşısına çıkamazlar. Kullandıkları maşalarla, baltacılarıyla, kiralık katilleriyle ortada görünüyorlar. Bugün darbeci generallerin yanında saf tutarak, sus pus oturarak kazandığını zannedenlerin yarın Mısırlı kardeşlerimizin huzurunda mahcup olduklarını hep birlikte göreceğiz. Sizden de birkaç bakan alalım, siz de bir temsil elde edin, böylece çark dönsün gitsin diyen Mübarek artıkları yeni planların peşindelerdir. Mısırlı kardeşlerimiz bu oyuna düşmediler ve düşmeyecekler” diye konuştu. Konuşmaların ardından topluluk, "Mursi'ye Selam, Direnişe Devam" diye sloganlar attı. Daha sonra toplulukta bulunan herkes, Mısır halkına dua etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.