bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Kato Dağı’nda İkinci Kutlama

GENEL

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Kato Dağı’nda, terör örgütü PKK’nın ilk silahlı eylemi ikinci kez kutlandı.Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda kişi, Kato Dağı’na doğru...

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Kato Dağı’nda, terör örgütü PKK’nın ilk silahlı eylemi ikinci kez kutlandı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda kişi, Kato Dağı’na doğru yola çıktı. Kato Dağı’nda çalan müzikle halay çekmeye başlayan kalabalık, PKK’nın ilk silahlı eylemini kutladı. Burada kısa bir konuşma yapan BDP Şırnak İl Eşbaşkanı Baki Katar, “Bugün bu dağların başında duyulan halayların sesi, bu halk için yıllardır mücadele vererek yaşamların kaybeden bu halkın çocuklarının emekleridir. Bizler de bu evlatların verdikleri emeğe sahip çıkmak için herşeyi göze alarak bu dağlara çıktık ve bu geceyi bu dağlarda açlık susuzluk ve soğuk içinde geçireceğiz” dedi.

KATO DAĞI’NDA PKK’LININ CESEDİ ALINDI

Öte yandan, sabah saatlerinde, Kato Dağı'nda 2007 yılında çıkan çatışmada hayatını kaybeden PKK’lı Ferdi Dehşet'in cenazesi, PKK’lılar tarafından ailesine teslim edildi. Aile, çok sayıda kişiyle birlikte Dehşet’in cenazesini Beytüşşebap Devlet Hastanesi’ne getirdi.

PKK’lıların defnedildiği mezarlığın açılışını yapmak için toplanan vatandaşlar, Kutray Faraşin mezarlığına doğru yürüyüşe geçti. Mezarlık girişine Abdullah Öcalan, Mahsum Korkmaz ve mezarlığa adı verilen Kurtay Faraşin’in fotoğrafları asıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.