bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

İzmir’de Ezan 15 Dakika Erken Okundu

GENEL

İzmir’de bu akşam bazı bölgelerde akşam ezanı 15 dakika erken okundu.Merkezi Ezan sistemindeki problem nedeniyle Konak ve Karşıyaka ilçelerinde akşam ezanı 15 dakika erken okundu. Erken başlayan ezan daha sonra kesildi. Yaşanan bu olay üzerine...

İzmir’de bu akşam bazı bölgelerde akşam ezanı 15 dakika erken okundu.

Merkezi Ezan sistemindeki problem nedeniyle Konak ve Karşıyaka ilçelerinde akşam ezanı 15 dakika erken okundu. Erken başlayan ezan daha sonra kesildi. Yaşanan bu olay üzerine açıklama yapan Konak İlçe Müftüsü Zeki Aksoy, “Hisar Camisinde bulunan merkezi ezan sistemine dışarıdan müdale edildiğini düşündüklerini” söyledi. Aksoy konu ile ilgili soruşturmu başlatıldığını, erken oruç açan vatandaşların bir gün kaza orucu tutmalarının gerektiğini ifade ederek şunları söyledi, “ Ezanlar Hisar camiinden bir verici ile merkezi sistemden okunuyor. Camilerimizde ise alıcı var. Dışarıdan müdahale ile ezanın 15 dakika erken okunduğu bilgisini aldık. Konunun nasıl gerçekleştiği belli değil soruşturuyoruz. Merkezi ezanı okuyan müezzinin ses kaydı alınarak yayın yapılmış olabilir. Oruçlarıını erken açan vatandaşların, kaza orucu tutmaları gerekir”

İzmir’de bu akşam 20.42’de okunması gereken ezan, henüz belirlenemeyen bir nedenle 20.27’de okunmaya başladı. Daha sonra yarıda kesildi. Bazı camilerden ise uyarı anonsları yapıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.