bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

İlk Defa Geldiği Şarköy’e Cami Yaptırıyor

GENEL

İstanbul Kağıthane Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) kurucusu Ali İhsan Parlakyıldız, ilk defa geldiği Şarköy’e cami yaptırıyor. Modern tarzda yapılacak olan caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.Çarşı Camii İmamı Alişah Can’ın...

İstanbul Kağıthane Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) kurucusu Ali İhsan Parlakyıldız, ilk defa geldiği Şarköy’e cami yaptırıyor. Modern tarzda yapılacak olan caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Çarşı Camii İmamı Alişah Can’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim'den sonra, selamlama konuşmaları yapıldı. Cami ile ilgili teknik bilgiler verildi. Belediye Başkanı Süleyman Altınok ve İl Müftü Vekili Hızır Yağcı’nın konuşmalarının ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından davetlilere pilav-ayran dağıtıldı.

Camiyi yaptıran hayırsever müteahhit Ali İhsan Parlakyıldız, kendilerinin okul, hastane, yurt ve cami yaptırmak gibi bir düşüncelerinin olduğunu ifade ederek, “Bizim bir okul, hastane, yurt, cami yapmak gibi bir düşüncemiz vardı. Bu düşüncemizi dostumuz Recep Gündem biliyordu. Şarköy’de bu düşüncemizi dile getirmiş. Burada camiye ihtiyaç olduğu bize söylendi. Aradan 1,5 yıl geçti, bayrağımızın dalgalandığı her yer bizim vatanımız, biz de neden olmasın dedik. Mimari projesini, oğlum Lider Parlakyıldız çizdi. Selçuklu-Osmanlı Mimari tarzında, arazinin küçüklüğünü de dikkate alarak modern çizgilerle bezenmiş, 210 metrekare ibadet alanı olan bir cami olacak. Projeyi oğlum ve gelinim birlikte tasarladı” dedi.

İstanbul, Kağıthane’de 140 yıllık geçmişe sahip bir ailenin ferdi olduğunu ifade eden Parlakyıldız, babasının adını camiye vererek yaşatmak istediklerini ifade etti. Yaklaşık 300 kişinin aynı anda namaz kılacağını ifade eden Parlakyıldız, caminin adının, vefat eden babasının adı olan “Hacı Ahmet Tevfik Parlakyıldız” olacağını belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.