bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

İhlas Koleji'nden Yüzde Yüzlük Başarı

GENEL

ÖSYM tarafından açıklanan 2013 LYS sonuçlarına göre Özel İhlas Karma Anadolu Lisesi ve Özel İhlas Anadolu Meslek Lisesi, tercih yapan bütün öğrencilerinin üniversiteye yerleşmesiyle yüzde 100'lük başarı gösterdi.Türkiye’nin beklediği...

ÖSYM tarafından açıklanan 2013 LYS sonuçlarına göre Özel İhlas Karma Anadolu Lisesi ve Özel İhlas Anadolu Meslek Lisesi, tercih yapan bütün öğrencilerinin üniversiteye yerleşmesiyle yüzde 100'lük başarı gösterdi.

Türkiye’nin beklediği 2013 yılı LYS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Üniversite adaylarının yaptığı tercihler doğrultusunda yüksek öğrenim programlarına yerleştirilme işlemleri tamamlanarak ÖSYM’nin sitesinden sunuldu. Açıklanan sonuçlara göre İhlas Eğitim Kurumları çatısı altında eğitim faaliyetlerine devam eden Özel İhlas Karma Anadolu Lisesi ve Özel İhlas Anadolu Meslek Lisesi, tercih yapan bütün öğrencilerinin üniversiteye yerleşmesiyle yüzde 100’lük başarıya imza attılar. Geçtiğimiz yıl da Özel İhlas Anadolu Lisesi ile yüzde 93’lük yerleştirme başarısına imza atan İhlas Eğitim Kurumları bu yıl da istikrarlı çizgisini korudu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, okul olarak hedefledikleri başarıya ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Üniversiteye girmeye hak kazanan bütün öğrencileri kutlayan Koç, yüzde 100’e ulaşan iki lisenin başarısının azımsanmayacak derecede önemli bir başarı olduğunun altını çizdi.

Koç, ayrıca bu yıl bütün liselerinin üniversiteye yerleştirme oranının yüzde 94.3 olduğunu açıklayarak, “Liselerimizden mezun olan öğrencilerimizden bir yüksek okulda okumak için tercih yapanlar, üniversiteye yerleşimde yüzde 94.3 gibi yüksek bir oran elde ederek büyük bir başarı kazandılar. Bu oranla İhlas Koleji, ÖSYM tarafından açıklanan okul türünde yüzdelik başarı dilimleri incelendiğinde bütün okul türlerinin ortalamasının üzerinde başarı elde etmiştir. Eylül ayında gerçekleşecek ikinci tercih yapıldığında başarı oranımız daha da yükselecektir.” ifadelerini kullandı.

KOÇ: "AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİ SADECE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRMEK DEĞİL"

Yıl boyunca büyük bir emek harcanarak sınavlara hazırlanan öğrencilerin tercih haklarını doğru kullanmaları gerektiğini bütün sınav süreci boyunca okullarında anlattıklarını dile getiren Koç, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla elde edilen başarılardan dolayı öğretmenlerini, mezun öğrencilerini ve velileri kutladı.

Değerli bir eğitim kadrosuna sahip olduklarını ifade eden Koç, yaptıkları çalışmalar ve ürettikleri projelerle öğrenciye yatırım yapmaya devam ettiklerini vurguladı. Her öğrencinin kendileri için değerli olduğunun altını çizen Koç, “Sınav dönemi ve sonrasında yaptığımız değerlendirmelerle öğrencilerimizin sadece üniversiteye girmelerine değil, istedikleri ve hedefledikleri bölümlere yerleşmelerinde onlara rehberlik ettik.” dedi.

Öğrencilerine bundan sonraki üniversite hayatında başarılar dileyen Koç, İhlas Koleji kapılarının her zaman onlara açık olacağını da sözlerine ekledi. Veliler, çocuklarının en iyi eğitimi alabilecekleri okulları araştırırlarken İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, velilerden İhlas Koleji’nin kampüslerine gelmelerini özellikle tavsiye etti. Koç, “Kampüslerimizi ve okullarımızı gezerek inceleyen aileler inanıyorum ki liselerimizden en az birini kendi hedeflerine uygun bulacaktır.” ifadelerini kullandı. Sadece akademik başarı açısından değil bir çok açıdan İhlas Koleji liselerinin tercih sebebi olduğunun altını çizen Koç, "Akademik başarıları, sosyal ve sportif başarıları, yabancı dildeki eğitim modeli, tablette eğitim sistemi ile İhlas Koleji eğitim -öğretim hizmetlerinde öncü rol üstlenmektedir.” dedi

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.