bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Hortumun Vurduğu Köyde Yaralar Sarılıyor

GENEL

Muş’un Varto ilçesinde hortumun vurduğu Yayla köyünde yaralar sarılmaya başlandı.Varto ilçesinde mayıs ayında meydana gelen hortum nedeniyle Yayla köyünde 12 ev ve ahır hasar görmüştü. Yapılan incelemelerin ardından Afet ve Acil Durum...

Muş’un Varto ilçesinde hortumun vurduğu Yayla köyünde yaralar sarılmaya başlandı.

Varto ilçesinde mayıs ayında meydana gelen hortum nedeniyle Yayla köyünde 12 ev ve ahır hasar görmüştü. Yapılan incelemelerin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan Varto Kaymakamlığı’na 77 bin 750 TL aktarıldı. Kaymakam Tahir Şahin, köylülere evlerini onarmaları konusunda yardımcı olacaklarını belirterek “Yayla köyünde meydana gelen hortum nedeniyle bazı ev ve ahırlarda çok ciddi anlamda hasar meydana geldi. Bu hasarların bizi sevindiren yönü, şükürler olsun ki can kaybı olmamıştı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan hasar gören evlerin tamirinde ve tadilatında kullanılmak üzere 77 bin 750 TL ödenek ayrıldı. Devletimiz sosyal devlet görevini layıkıyla yerine getirmektedir. İhtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımızın yanında olduğunu, ödenek aktarmasıyla da göstermiştir. Mühendislerimiz Yayla köyünde incelemelerini tekrar yaptı. En kısa sürede inşallah vatandaşlarımızın evlerini imar edeceğiz. Bundan sonra bu tür felaketlerin hem ilçemizde hem de ülkemizde yaşanmamasını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz” dedi.

Yayla köyünde evi hortumda zarar gören Aziz Bingöl adlı şahıs ise, şunları söyledi: “Hortum bizim evlerimizi vurdu. Biz evlerimizi şu an yapıyoruz. Kaymakam bey hortum vurduktan sonra bize yardım etti. Şu an yardım geliyor. Bu üç aydır çadırda yatıyoruz. Ramazan ayında bayağı zorluk çektik. Bize yardım eden herkese teşekkür ederim.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.