bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Hat Sanatı Deriyle Buluştu

GENEL

Dünyada suni deriyle el yapımı hat kesme sanatını icra eden ilk ve tek sanatçı olma unvanını elinde bulunduran Murat Ateş’in sergisi, Hamamönü Sanat Sokağı’nda açıldı.Eserlerini Altındağ Belediyesi’nin ev sahipliğinde Hamamönü...

Dünyada suni deriyle el yapımı hat kesme sanatını icra eden ilk ve tek sanatçı olma unvanını elinde bulunduran Murat Ateş’in sergisi, Hamamönü Sanat Sokağı’nda açıldı.

Eserlerini Altındağ Belediyesi’nin ev sahipliğinde Hamamönü Sanat Sokağı’nda sanatseverlerle buluşturan Ateş, 8 yıldır bu işle uğraştığını belirtti. Ateş, 100’e yakın deri kesme hat eseri ortaya çıkardığını söyleyerek, söz konusu sanatın tamamen el kesmesi ve el yapıştırmasıyla yapıldığını belirtti. Sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı Altındağ Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan Ateş, sergiye gösterilen ilgiden memnun olduğunu kaydetti. Yurtdışında da çalışmalar gerçekleştiren Murat Ateş, “Derinin üzerine çizilen hat yazısı kesiliyor. Ardından ortaya çıkan malzeme başka bir deriye ekleniyor. Hazırladığım kalıptan iki adet eser meydana geliyor. Bunlar da erkek ve dişi olarak tanımlanıyor” şeklinde konuştu.

Serginin 28 Temmuz tarihine kadar açık kalacağını belirten Ateş, hat sanatıyla ilgilenen herkesi Hamamönü Sanat Sokağı’na davet etti. Suni deriyle el yapımı hat kesme sanatının dünyadaki ilk ve tek temsilcisi olduğunu ifade eden Ateş’e ‘Kültür Bakanlığı Sanatçısı’ unvanı verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.