bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Haram-helal İlaç Tartışmaları

GENEL

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi geçtiğimiz günlerde ‘haram-helal ilaç’ tartışmaları ile gündeme gelen ve hakkında soruşturma açılan Doç. Dr. İlker Alat’a sahip çıktığını belirterek, bu konuda kendisine teşekkür edildiği belirtildi.Konu...

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi geçtiğimiz günlerde ‘haram-helal ilaç’ tartışmaları ile gündeme gelen ve hakkında soruşturma açılan Doç. Dr. İlker Alat’a sahip çıktığını belirterek, bu konuda kendisine teşekkür edildiği belirtildi.

Konu hakkında Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Alat’ın açıklamalarının inanç ve sağlık açısından önemli olduğu vurgulanırken, ayrıca açıklamaların fincancı katırlarını ürküttüğü ve bazı çevreleri ayağa kaldırdığı da kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Dini inançlarımız ve sağlığımız açısından çok önemli bir konu olan sağlık uygulamalarında helal-haram ilişkisi konusunda toplumun her kesiminin duyarlı olması gerektiğini söylüyoruz. Konunun muhatabı olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nı, Sağlık Bakanlığı’nı ve gıda takviyelerine ruhsat veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı, inancımızın tersi yönünde ve haram çerçevede tıbbi ürün üretimi yapan firmaların üretimlerinin helal çerçevede üretim yapmaları ve bunu ürün belgelerinde belirtmeleri konusunda göreve davet ediyoruz. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde Kalp Damar Cerrahisi Servisi’nde görev yapan Doç. Dr. İlker Alat’ın, ‘hastaların, tedavilerinde kullandıkları ilaçlar ve tıbbi malzemelerle ilgili olarak helal-haram ilişkisi açısından tam bilgilendirilmediği’ yönündeki açıklamalarını, İnancımız ve Sağlığımız açısından önemli buluyor, konuyla ilgili kendisine tam destek veriyoruz. Temiz ilaç ve temiz gıda insanlar için evrensel bir haktır.İnsanların sağlıkları üzerinden rant elde etmeye çalışanların, inanç değerlerimizde Haram sayılan ürünleri kullanarak piyasaya sürdükleri ve hayati önemi bulunan ilaçların ve tıbbi ürünlerin alternatif üretim metotlarıyla ve ürün bilgilendirmesi yapılmadan kullandırılması, gıda maddelerinde de aynı bakış açısından hareket edilmesi bir insanlık suçu ve ayıbıdır. İnsanlık için, bu insanlık suçu ve ayıbına ‘dur’ diyelim. Çalışmalarıyla ve konu hakkında verdiği bir birinden önemli konferanslarla tüm kamuoyunu ve bizleri bilgilendiren Doç. Dr. İlker Alat’a, sendikamız ve bütün insanlık adına teşekkür ederiz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.