bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Hanefi Bostan: “meb’in Zulüm Yönetmeliğini Yargıya Taşıdık”

GENEL

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Senİstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Millî Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmeliğin hukuka, mevzuata ve hakkaniyete...

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen

İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, “Millî Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmeliğin hukuka, mevzuata ve hakkaniyete uygun görmediğimiz maddelerini Türk Eğitim-Sen olarak yargıya taşıdık” dedi.

Bostan yaptığı açıklamada, “Bu yönetmelik, yıllardır görev yapan taşra yöneticilerine uygulanacak olan bir zulüm yönetmeliğidir. Düşünene de, yazana da, onaylayana da iyi niyet beslememiz mümkün değildir. Kaldı ki, MEB Teşkilat Kanununda il müdürleri de rotasyon kapsamında olmasına rağmen, yönetmelikte il müdürlerinin kapsam dışında tutulması, tam bir çifte standarttır. Hâlbuki bir rotasyon uygulaması yapılacaksa, bu, öncelikle il müdürlerini kapsamalıdır, ancak MEB’in üst düzey bilgi ve tecrübeye sahip bürokratları, böyle emir buyurmuşlar” dedi.

MEB’in kadrolu yöneticileri açıkça cezalandırdığını ileri süren Bostan, “Binlerce geçici, vekil taşra yöneticisinin bulunduğu Milli Eğitim Bakanlığı'nda, kadrolu yöneticilere reva görülen bu muamele, MEB’in ne kadar gayrı samimi politikalar uyguladığını göstermektedir. Yıllardır geçici, torpilli görevli yöneticiler için hiçbir şey yapmayan, şube müdürlüğü sınavı dahi açmayan MEB, kadrolu yöneticileri açıkça cezalandırmaktadır. Bir tür işkence uygulayarak emekli olmaya zorlamaktadır” diye konuştu.

Bostan, “MEB’in yapması gereken en akıllıca iş, bu tür yönetmelikleri yürürlükten kaldırarak huzursuzlukları ve zulümleri ortadan kaldırmak olmalıdır. Birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuz bugünlerde yeni huzursuzluk alanları açmak kimseye faydası olmayacaktır. Hak, hukuk nedir bilmeyen, adalet mefhumundan veba görür gibi kaçan bir yönetimin geleceği hayra alamet değildir” diye konuştu.

Bostan, “Her ne olursa olsun, Türk Eğitim Sen olarak zulme rıza göstermemiz söz konusu olamaz. Zulüm Yönetmeliğine 18 Temmuz 3013 tarihi itibarıyla Danıştay nezdinde dava açtık. Ayrıca her üyemizin hakkını sonuna kadar savunacağımızı ve gerekli şahsi davaların açılması için her türlü hukuki desteği sağlayacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Bostan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dava dilekçemizle kapsam Başlıklı 2. Maddesinde “il milli eğitim müdürü” ibaresinin yer almaması yönünde tesis edilen eksik düzenlemenin, Temel İlkeler Başlıklı 5/c maddesinin, Uygulama Esasları Başlıklı, 8. Maddesinde isteğe bağlı yer değişikliği hakkının tanınmaması yönündeki eksik düzenlemenin, 8/2. Maddesinin ve 8/3. Maddesinin, Mazeretlere Bağlı Yer Değiştirmeler başlıklı 9/3. Maddesinin, Atama Yapılamayacak Yerler başlıklı 11. Maddesinin, İlk Defa Yapılacak Yer Değişikliği başlıklı Geçici 2. maddesinin yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali için Danıştay nezdinde dava açtık.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.