bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Gümrükçü, Kahire Büyükelçiliği İle İlgili İddiaları Yalanladı

GENEL

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, “Devletin gizli muhaberatındaki bilgilere dışardan erişim olduğu ima edilerek ortaya atılan iddialar bütünüyle asılsız ve mesnetsizdir” dedi.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gümrükçü,...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, “Devletin gizli muhaberatındaki bilgilere dışardan erişim olduğu ima edilerek ortaya atılan iddialar bütünüyle asılsız ve mesnetsizdir” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gümrükçü, Kahire Büyükelçiliği ile iddialara cevap verdi. Gümrükçü, Mısır’da 2011 Tahrir Devrimi dönemi ve mevcut duruma ilişkin olarak Bakanlığın ve Kahire Büyükelçiliği’nin yaptığı ileri sürülen değerlendirmeler ve faaliyetler hakkında basında bazı haber ve yorumların yer aldığının görüldüğünü belirterek, “Kahire Büyükelçiliğimizden gelen tüm bilgi ve değerlendirmeler Devlet arşivimizde mevcuttur. Devletin gizli muhaberatındaki bilgilere dışarıdan erişim olduğu ima edilerek ortaya atılan iddialar bütünüyle asılsız ve mesnetsizdir” dedi.

Gümrükçü şunları kaydetti: “Kime ve hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan bu iddialar, çok zor şartlarda özveriyle görev yapan ve Ankara'ya doğru ve sağlıklı bilgi akışını sağlayan Büyükelçimiz ve Büyükelçiliğimiz mensuplarına karşı en hafif tabiriyle büyük bir haksızlık ve saygısızlıktır.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.