bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Gerze Termik Santralinde Çed Süreci Donduruldu

GENEL

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Gerze'de yapımı planlanan termik santral konusunda ilgili firmanın ÇED sürecinin dondurulduğunu açıkladı.Ersoy açıklamasında çevrecilere de tepki gösterdi. Mehmet Ersoy,...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Gerze'de yapımı planlanan termik santral konusunda ilgili firmanın ÇED sürecinin dondurulduğunu açıkladı.

Ersoy açıklamasında çevrecilere de tepki gösterdi. Mehmet Ersoy, "Süreç boyunca hükümetimize olmadık iddialarla saldırdılar. Sinop'un nükleer ve termik cehennemine çevrileceğini, Yaykıl için adamlara önceden söz verdiğimizi, önceden alanın parsellendiğini söylüyorlardı. Yani termiğe karşı olmanın yolu yakmak yıkmak değil. Sonuçta bir vatandaş yatırım yapmak istiyor. ÇED için başvurduğu yerin sağlam olup olmadığını bilmek istiyor. Burada yapılan çalışma buydu. Buraya verilmiş ön izin için bir çalışma değildi. Esas termiğe karşı mücadele edilecekse bunun hukuki yolu malumdur. Burada çoluk çocuğun telef olmasına, gençlerin tahrik olmasına gerek yok demiştim. O günden bu güne yaklaşık 2 yıl geçti. Bu süreçte Gerze'de yapılmak istenen termik santral için ÇED çıkmadı. Bu yatırımı yapmak isteyen firma geldi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuracak ve projenin çevresel etkisinin önemsiz olduğuna ilişkin rapor istedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projeyi inceledi ve dedi ki, 'Hayır, verdiğiniz bu projenin çevresel etkileri benim için değerlidir ve buna önemsizdir raporu veremem. Ben projeyi donduruyorum. İster projeni tadil et ve beni ikna et. Ben bu haliyle sana ÇED vermiyorum istersen yatırımından vazgeç.' Gerze termik santrali ÇED süreci dondurulmuştur. Mevcut proje AK Parti iktidarını yeterince tatmin etmemiştir. Bu aşamada izin verilmemiştir. Yarın ikna edebilecekleri bir projeyle gelirler, ona bir şey diyemem. Bu gün için söylüyorum ki 2 yıldır devam eden süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED ile ilgili süreci dondurmuştur" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.