bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Gazipaşa’da ‘cumhuriyet Şöleni’

GENEL

Samsun’un Bafra İlçesi Gazipaşa Mahallesi Muhtarlığı tarafından düzenlenen “Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni” coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu, Bafra Gazipaşa Mahallesi’nde her yıl...

Samsun’un Bafra İlçesi Gazipaşa Mahallesi Muhtarlığı tarafından düzenlenen “Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni” coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu, Bafra Gazipaşa Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak kutlanıyor. Gazipaşa Mahallesi Muhtarlığı tarafından, Cumhuriyet’in kuruluşunun 90. yılı nedeniyle düzenlenen ‘‘Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni” yoğun ilgi gördü. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Şölende açılış konuşmasını yapan Gazi Paşa Mahalle Muhtarı Kemal Bandır, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 90 yıllık öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Cumhuriyet’in başarıları ile gurur duyuyoruz. Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş, uygar ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 90. yıldır Türk milletinin değerlerinden hiçbir şey kaybetmediğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Atatürk'e Türk milletinin minnet borcu olduğunu, Atatürk ilkelerine sahip çıkmanın ay-yıldızlı bayrağa sahip çıkmak anlamına geldiğini kaydetti.

Kutlama şöleninde, havai fişek gösterilerinin ardından vatandaşlar davul-zurna eşliğinde halaylar çektiler. Bafra Musiki Cemiyeti Türk Halk Müziği Korosu söyledikleri parçalarla şölene katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Kutlamalar, yerel sanatçı Hava’nın söylediği türkülerle gece geç saatlere kadar devam etti.

Geceye ayrıca, Ankara Bafralılar Derneği Başkanı Hüseyin Edis, İstanbul Bafralılar Vakfı Başkanı Bülent Arslan, siyasi parti başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalleli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.