bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Gaziantep'te Sürücüler Kaza Anını Birebir Yaşadı

GENEL

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, otoban girişinde sürücüleri emniyet kemeri konusunda uyardı.Gaziantep Kuzey Gişeleri girişinde seyir halinde araçları durduran polisler, ilk olarak emniyet kemeri...

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, otoban girişinde sürücüleri emniyet kemeri konusunda uyardı.

Gaziantep Kuzey Gişeleri girişinde seyir halinde araçları durduran polisler, ilk olarak emniyet kemeri konusunda uyarıda bulundu. Yapılan uyarıların ardından emniyet kemeri simülasyon aracı ile sürücülere uygulamalı eğitim verildi. Emniyet kemeri konusunda sürücüler tek tek araca bindirilerek, kaza anında yaşanabilecek durumu görmeleri için canlandırma yapıldı.

Sürücüler, yapılan uygulamadan memnun olduklarını ve emniyet kemerinin önemini test ederek daha çok farkına vardıklarını, emniyet kemerini herkesin takmasını tavsiye etti.

Yaşanabilecek kazalarda sürücülerin daha az zarar görmeleri adına uygulama yaptıklarını belirten Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Çetin ise, “Yaz tatili içerisinde trafik yoğunluğunun olacağını düşünüyoruz. Bu açıdan tatil başlamadan önce sürücüleri ikaz ederek emniyet kemeri konusunda uyarıyoruz. Emniyet kemeri önemini anlatma açısından yapılan istatistiklere baktığımızda bin kazada yaklaşık olarak emniyet kemeri kullanan 12 araç sürücüsünün ya da yolcusunun hayatını kaybetmesine rağmen emniyet kemeri kullanmayan yaklaşık 60 kişinin hayatını kaybettiğini düşünürsek, emniyet kemerinin beş katı daha güvenli yolculuk yapılmasına sebebiyet verdiğini anlayabiliriz. Bu açıdan emniyet kemerinin önemini vurgulama adına uygulama yaptık” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.