bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Eskişehir’de ‘dev Güllaç’ Rekor Denemesi (1)

GENEL

Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi ve Neoplas Alışveriş Merkezi’nin işbirliğiyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için hazırlanan 3 bin 500 kişilik ‘Dev Güllaç’ın yapımına başlandı.Alışveriş merkezi bahçesinde, noter huzurunda...

Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi ve Neoplas Alışveriş Merkezi’nin işbirliğiyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için hazırlanan 3 bin 500 kişilik ‘Dev Güllaç’ın yapımına başlandı.

Alışveriş merkezi bahçesinde, noter huzurunda yapılan ‘Dev Güllaç’ın yapımında, 30 kilogram yufka, 45 kilogram şeker, 25 kilogram ceviz, 250 litre süt ve süslemesi için 3 kilogram nar kullanılacağı bildirildi. Rekor denemesi için güllacın yapımına noter huzurunda başlandı. Öncelikle özel olarak hazırlanmış tepsi ardından da güllacın yapımı için kullanılacak malzemeler noter huzurunda tartıldı. Daha sonra ustalar tarafından sütler kazanlara konularak pişirilmeye başlandı.

Rekor denemesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Güllaç Ustası Ali Eskiyayla, Tepebaşı Belediyesi ve Neoplas Alışveriş Merkezi’nin işbirliğiyle, Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilmek için dev bir güllaç yapacaklarını söyledi. Rekor denemesi için ‘Dev Güllaç’ı 4 ustayla yaklaşık 4 saatte yapacaklarını anlatan Eskiyayla, “Yapımı tamamlandıktan sonra 320 kilogram olacak güllacı 3 bin 500 kişiye ikram edeceğiz. Daha önce 100 kilogramlık bir güllaç yapılmıştı, biz yapacağımız güllacı tamamladıktan sonra yeni rekorun sahibi olacağız. Biz 25 senedir bu işi yapıyoruz ve yapamayacağımızı hiçbir şekilde düşünmüyoruz, başaracağız. 300 değil 500 kilogramlık güllaç bile yapabilir. Şuanda yapılacak güllaç dünyanın en büyük güllacı olacak. Yani dünyada bir ilk olacak” dedi.

Güllaç yaparken nelere özen gösterilmesi konusunda da tavsiyelerde bulunan Eskiyayla şöyle devam etti:

“Güllaç yaparken özellikle sütün ılık olmasına dikkat edilmelidir. Eğer süt sıcak olursa güllaç hamur şeklinde olur, bu çok önemlidir. Bir de yufkası buğdaydan olmalıdır, çünkü buğday mısıra göre daha kalitelidir. Mesela cevizi beyaz ceviz olmalıdır. Bunlar güllacın yapımında önemli faktörlerdir.”

Öte yandan, ‘Dev Güllaç’ının iftara yetiştirilmesinin planlandığı bildidrildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.