bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz İçin Yürüyüş Düzenlendi

GENEL

Eskişehir’de Gezi Parkı olaylarında darp edildiği iddia edilen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğretim üyeleri ve idari personelleri...

Eskişehir’de Gezi Parkı olaylarında darp edildiği iddia edilen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğretim üyeleri ve idari personelleri yürüdü.

Eğitim Fakültesi önünde bir araya gelen grup adına basın açıklaması yapan Yrd. Doç. Dr. Pelin Yalçınoğlu, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne neden olan kişi ya da kişilerin bulunmasını istediklerini söyledi. Yalçınoğlu, “Ali İsmail Korkmaz AÜ Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisiydi. 19 yaşındaydı. KPSS’ye hazırlanacak, öğretmen olarak atanmayı umacak, atanırsa öğretmen maaşıyla geçinmeye çalışacaktı ama Ali, demokrasi ve özgürlük talebiyle sokağa çıktı ve devletin oluşturduğu şiddetin ve devletin hastaneleri ve doktorlarının ihmalinin kurbanı oldu” dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından Eğitim Fakültesi önünden başlayarak Espark Alışveriş Merkezi (AVM) önüne yürüdü ve Adliye Sarayı önünde bir araya gelen grupla burada bir araya gelerek oturma eylemi gerçekleştirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.