bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez:

GENEL

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, camilerde yapılan spor görüntülerinin gazetelere yansıması ve başlatılan soruşturmalarla ilgili olarak, “Gazetelere yansıyan görüntüler bizi yaralamıştır. Mescitlerimizin saygınlığı...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, camilerde yapılan spor görüntülerinin gazetelere yansıması ve başlatılan soruşturmalarla ilgili olarak, “Gazetelere yansıyan görüntüler bizi yaralamıştır. Mescitlerimizin saygınlığı ile bağdaşmayacak görüntüler magazinleştirildi” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Görmez, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile çeşitli ziyaretler için geldiği Yozgat’ta, yaz Kur’an kurslarında basına yansıyan görüntüler ve ardından açılan soruşturmalarla ilgili olarak, “Yaz kurslarımız çok önemli etkinliklerimizdir gençlik spor bakanlığıyla geçen sene imzaladığımız bir protokolümüz var. Bu protokole göre çocuklarımız tatilde olduğu için camide kurslarda eğitimlerini aldıktan hemen sonra çeşitli spor mekanlarında etkinlikler yapabilsinler diye protokol imzalandı” dedi.

Prof. Dr. Görmez, soruşturma ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“Ancak gazetelerde gördüğümüz hepimizi çok üzen camilerin mabetlerin saygınlığıyla bağdaşmayan görüntüler tabiî ki gerçekten bizi yaralamıştır. Bunu doğru bulmuyoruz. Onunu için ilgililerle ilgili arkadaşlar soruşturma başlatmış bulunuyorlar. Ayrıcı bir de genelge göndererek bütün görevli arkadaşlarımıza biz çocuklarımızın caminin içerisinde koşturmaları oynamaları bizim kabulümüzdür bunda hiçbir sakınca yok ancak tabiî ki böyle büyüklerin katılıp mihrabın önünde camilerin mescitlerimizin saygınlıyla bağdaşmayacak görüntüler ortaya çıkarması bizim hizmetlerimizin magazinleştirilmesine yol açmıştır bu da bizi üzmüştür”.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.