bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Dışişleri Bakanlığı, 'tahran Büyükelçiliği Arşivinin Usule Uygun Taşınmadığı' İddialarını Yalanladı

GENEL

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Tahran Büyükelçiliği arşivlerinin usulüne uygun olmayarak Ankara'ya taşındığı iddialarına ilişkin, "Naklin usule uygun yapılmadığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.Dışişleri...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Tahran Büyükelçiliği arşivlerinin usulüne uygun olmayarak Ankara'ya taşındığı iddialarına ilişkin, "Naklin usule uygun yapılmadığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gümrükçü, Tahran Büyükelçiliği arşivinin bir bölümünün Ankara'ya nakline ilişkin iddialar hakkındaki bir soruyu cevaplandırdı. Gümrükçü, bir basın-yayın organında, söz konusu büyükelçiliğin arşivinin bir bölümünün Ankara'ya naklinin kamyonla yapılmasının eleştirildiği, arşivi taşıyan kamyonun Tahran'dan ayrıldıktan sonra 48 saat süreyle ortadan kaybolduğunun iddia edildiğini belirtti. Dış temsilcilik arşivlerinin, mekan darlığı, yerel koşullar ve arşiv düzenleme gibi çeşitli nedenlerle zaman zaman merkeze nakline karar verilebildiğini ifade eden Gümrükçü, nakil işleminin yerel şartlar, arşivin hacmi ve niteliği ile coğrafi konum gibi unsurlar dikkate alınarak mutaden kara veya havayolu ile gerçekleştirildiğini kaydetti.

Tahran Büyükelçiliği arşivinin merkeze naklinin de benzer mülahazalarla Nisan ayında karayolu ile gerçekleştirildiğini belirten Gümrükçü, "Nakil aracı usulüne uygun olarak yüklenmiş, gerekli işlemlerin ardından, arşiv evrakı diplomatik pasaport hamili personelimizin refakatinde Ankara’ya ulaştırılmıştır. Bu itibarla, naklin usule uygun yapılmadığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.